Preporuka – ljetovanje na Korzici

Zaboravite na trenutak putovanja na Baleare, Kanarske otoke ili otoke Grčke i posjetite čarobnu i slikovitu Korziku. Ljetovanje ovdje može biti i jedno od najljepših ljetovanja koje ste imali. Cijena hotela se kreće već od 300 kn po osobi za noćenje, a avionske karte koje uključuju non-stop let iznose 200-tinjak eura. Putovanja možete rezervirati ovdje – Europska putovanja. Letovi iz Beča su najbolja i najisplativija opcija. Za pretragu letova kliknite ovdje – Letovi na Korziku

Korzika je otok sa više od 200 plaža, a ima i 50 vrhova viših od 2000 metara. Zbog toga je Korzika dobila i naziv “Planina u moru”. Jeste li već bili na Korzici? Ove godine Korzika je jedna od 5 najboljih destinacija za ljetovanje.

Najbolja mjesta Korzike.

Ajaccio

Ajaccio je glavna metropola na otoku Korzici. Ajaccio broji oko 70 000 stanovnika i prepun je luksuznih hotela, velikih privatnih villa i predivnih plaža. Ovo je ujedno i najskuplji dio Korzike za boravak je su cijene noćenja i cijene hrane u restoranima vrlo visoke. Info više – ovdje je rođen slavni Napoleon Bonaparte pa je i sam grad prepun znamenitosti i spomenika koji prikazuju prošlost otoka i njegovu slavu iz doba Napoleona.

Bastia

Bastia je omiljeno mjesto turista koji dolaze na Korziku. Stara luka grada Bastie je zaista poseban melem za oći i uživat ćete u svakom trekutku provedenom ovdje. Bastia broji oko 45 000 stanovnika. Kroz cijelu Bastiu nazitu se neobične male kamene ulice, slikoviti kafići i otmjeni restorani.

Top 5 razloga zašto putovati na Korziku

    • Plaže su predivne, ali zaista predivne!
    • Hrana je odlična, pogotovo ako volite morske plodove.
    • Sela i gradići su vrlo romantični i slikoviti
    • Korzika je raj za istraživanje povijesti i kulture
    • More je toplo i čisto


Booking.com

 

Kako izgleda jedno romantično i slikovito putovanje Korzikom pogledajte u ovom video zapisu ispod

 

Leave a Reply