Marrakech, grad vrijedan posjeta

Marakeš u Maroku je jedan stari drevni grad koji nije poput niti jednog drugog kojeg ste do sada posjetili. Savršen spoj drugačije kulture, bogate povijesti i nevjerojatne atmosfere, a o hrani da ne pričamo. Marakeš je grad kojeg morate posjetiti za života i jednostavno doživjeti sve njegove ljepote. Za putovanja u Marakeš predlažemo da potražite jeftine letove iz Beča ili Venecije preko tražilice Skyscanner. Odličan izbor hotela i Ryada u centru Marakeša možete rezervirati povoljno online klikom ovdje – hoteli i apartmani u Marakešu.

Marakeš ili Crveni grad kako ga još nazivaju jedan je od najčudnijih, ali i najljepših mjesta na svijetu. Posebna atmosfera i karizma krase ovaj drevni grad koji će vas oduševiti svojom gastro ponudom, svojim slikovitim kamenim ulicama, arhitekturom i bogatom kulturom.

Što vidjeti?

  • Ulice
  • Arhitekturu
  • Tržnicu
  • Djama el Fna
  • Razne “souko-ve”
  • Medinu
  • Botanički vrt
  • Muzej

 

Kada putovati?

Predlažemo bilo jer gotovo da ne postoji vrijeme kada ne možete posjetiti ovaj grad, ali najbolji izbor bi ipak bio u ranu jesen, krasno proljeće, ali i odličan izbor za bijeg od zime u prosincu i siječnju.

Koliko dana boraviti?

Ako planirate posjetiti samo Marakeš onda je 5 dana idealno za vidjeti i doživjeti ovaj grad.

Kako putovati do Marakeša?

Iz Zagreba ili Beograda cijena letova kreće se od 2500 kuna na više, ali direktni non-stop letovi iz Beča ili Veneciju mogu se kupiti već od samo 70-tak eura što je daleko bolji izbor. Provjerite ponude za putovanje u Marakeš na stranici Najjeftinija putovanja.

Marakeš je grad koji već godinama oduševljava svoje posjetitelje svojom kulturom, soukovima, predivnim trgovima, posebnom atmosferom i karizom, ali i niskim cijenama. Ovdje se zaista jede kao kralj i to vrlo povoljno, pa ako ste ljubitelj dobre i volite probati drugačije kuhinje onda morate posjetiti Marakeš i iz razloga što ćete vidjeti probati velik izbor lokalnih specijaliteta.

Credits. Marrakech by Petra Christen/123RF

Credits. Marrakech by Petra Christen/123RF

Leave a Reply