Najbolja mjesta za vikend odmor u Bosni i Hercegovini i zašto ih posjetiti

Donosimo vam popis najboljih mjesta u Bosni i Herecgovini i razloge zašto ih trebate posjetiti. Ako tražite vikend odmor u ovoj predivnoj zemlji predlažemo da pogledate ovdje. Bosna i Hercegovina je zemlja bogate povijesti, prekrasnih prirodnih ljepota i raznolike kulture. Evo nekoliko preporuka za najbolja mjesta za vikend odmor u ovoj zemlji, zajedno s razlozima zašto ih posjetiti

credits. Sarajevo by Mesut/Dogan/123rf

Sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i odličan je spoj istoka i zapada, gdje se susreću različite kulture i vjere. Grad ima bogatu povijest i arhitekturu te je poznat po svom čarobnom starom gradu (Baščaršija), sačuvanim džamijama i crkvama. Ovdje možete istraživati kulturnu raznolikost, uživati u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i osjetiti posebnu atmosferu koja čini Sarajevo jedinstvenim.

 

Mostar

Mostar je poznat po svojoj predivnoj staroj mostarskoj gradskoj četvrti, koju krasi Stari most, koji se nalazi na popisu UNESCO-ove svjetske baštine. Grad nudi nevjerojatan uvid u miješanje različitih kultura i povijesti te je izvanredno mjesto za istraživanje, fotografiranje i uživanje u lokalnoj atmosferi.

 

Jajce

Jajce je grad koji kraseprirodne ljepote i povijesne znamenitosti. Posebno je poznat po vodopadu koji se ruši s visine u sredini grada. Ovdje možete istražiti tvrđavu koja je bila povijesno važna tijekom vremena i uživati u opuštajućem okruženju.

 

Trebinje

Trebinje je miran grad okružen predivnom prirodom. Nudi opuštajuću atmosferu, prekrasne poglede na rijeku Trebišnjicu i zanimljive povijesne znamenitosti poput tvrđave Kastel i manastira Tvrdoš.

 

Blagaj

Blagaj se nalazi u blizininod Mostara i poznato je po svom izvoru rijeke Bune, koji izvire iz pećine. Ovdje možete posjetiti Dervišku tekiju koja se nalazi uz izvor i uživati u mirnoj prirodnoj atmosferi.

 

Višegrad

Ukoliko vas zanima kulturna baština, Višegrad je destinacija za vas. Poznat po svom UNESCO-ovom naslijeđu, Andrićgradu, inspiriranom djelima nobelovca Ive Andrića. Most Mehmed-paše Sokolovića, još jedna UNESCO-va baština, također je atrakcija ovog grada.

credits. Violin/Mostar/can stock photo

Svako navedeno mjesto ima svoje posebne čari i ponudu, bilo da se radi o povijesti, kulturi, prirodi ili gastronomiji. Izbor ovisi o vašim interesima i što želite doživjeti tijekom svog vikend odmora.

Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE.

Posjetite stranicu Jeftina putovanja Hrvatska i pošalji im poruku.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor 2023.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Potražite najjeftiniji smještaj već danas klikom OVDJE

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

Leave a Reply