Upoznajte čudesni Salzburg

Upoznajte čudesni Salzburg.Zanima vas kako jeftino do Salzburga, kada putovati, što vidjeti i koliko iznosi putovanje u Salzburg? Pročitajte ovaj članak i vjerujemo da ćete pronaći više korisnih informacija i jednostavnije organizirati svoje putovanje u slikoviti Salzburg.

Credits: Salzburg by Vichie81/can stock photo

Credits: Salzburg by Vichie81/can stock photo

Zašto Salzburg?

Grad glazbe, umjetnosti, predivne prirode i dvoraca. Salzburg je po mnogima najslikovitije mjesto Austrije, a uz Beč to je ujedno i najposjećenija destinacija u Austriji.  Hodajući ulicama Salzburga osjećat ćete se kao da ste stupili korak u prošlost, a njegova romantična atmosfera i kamene ulice oduševit će i najizbirljivije putnike.

Smještaj u Salzburgu

Za smještaj u Salzburgu potrebno je napraviti ranu rezervaciju jer hoteli imaju visoke cijene i najbolje ponude se mogu pronaći ako rezervirate smještaj barem 60 dana unaprijed. Cijena noćenja u Salzburgu u prosjeku iznosi oko 250 kn po osobi – 500 kn za dvokrevetnu sobu, a najveći izbor hotela i apartmana pogledajte ovdje – Hoteli u Salzburgu.

Kada posjetiti Salzburg?

Salzburg je grad koji je prepun turista tijekom cijele godine, ali najbolje vrijeme je u prosincu za Advent, u travnju za Uskrs ili početkom ljeta od kraja svibnja do početka srpnja. Planirajte barem 2 noćenja pri prvom putovanju u ovaj predivan grad.

Kako jeftino do Salzburga?

Iz Zagreba imate autobus i vlak svaki dan, a možete i automobilom. Iz Dubrovnika i Splita najbolje je putovati avionom. U sezoni cijena avionske karte iznosi oko 120 eura za let do Salzburga. Avionske karte kupite preko stranice Skyscanner.

Informacija više

Prilikom putovanja u Salzburg ukoliko putujete autom obavezno posjetite slikoviti Bad Ischil i jezero Hallstatt.Booking.com

Leave a Reply