Otkrijte biser Mediterana – otok Korziku

Otkrijte biser Sredozemlja, razlozi za posjet čarobnoj Korzici. Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE. Cijene u gradovima na Korzici možete provjeriti odmah na ovom linku – Cijene na Korzici. Hoteli već od 40 €.

Posjet prekrasnom otoku Korzici u Sredozemnom moru, pružit će vam priliku da istražite divlju prirodu, bogatu kulturu i prekrasne plaže. Evo top 10 razloga zašto biste trebali posjetiti ovu čarobnu francusku regiju.

credits: Sartene Korzika by eugenesergeev dreamstime

Prekrasne plaže

Korzika je poznata po svojim predivnim plažama s tirkiznim morem i bijelim pijeskom. Plaže poput Plage de Santa Giulia, Palombaggia i Rondinara pružit će vam savršeno opuštajuće iskustvo.

Raznolik krajolik

Uživajte u istraživanju raznolikih krajolika Korzike. Možete istraživati ​​planine, prekrasne uvale, šume, rijeke i visoravni – sve to na jednom otoku.

GR20 staza

Ova staza je jedna od najzahtjevnijih planinarskih ruta u Europi. Pruža vam priliku da istražite prekrasne pejzaže, šume i alpske livade na Korzici.

Bogata kultura i povijest

Korzika ima bogatu povijest i kulturu, a mještani su ponosni na svoje nasljeđe. Posjetite mnogobrojna sela, crkve i tvrđave kako biste se bolje upoznali s lokalnom kulturnom baštinom.

Lokalna kuhinja

Lokalna autentična korzička kuhinja temelji se na svježim sastojcima. Uživajte u bogatstvu okusa, isprobajte divljač, kobasice, sira i mediteranske delicije.

Vinski turizam

Korzika je poznata po ukusnim vinima. Posjet vinogradima i pivnicama pružit će vam priliku da kušate različite vrste vina i upoznate se s procesom proizvodnje.

Aktivnosti na vodi

Ako uživate u vodenim aktivnostima, Korzika je idealna destinacija za vas. Možete se baviti ronjenjem, jedrenjem na dasci i još mnogobrojnim aktivnostima.

Arheološka nalazišta

Krenite u istraživanje povijesti Korzike posjetom arheološkim nalazištima poput Filitose, gdje možete vidjeti drevne ostatke.

Prirodni rezervati

Korzika ima nekoliko prirodnih rezervata koji imaju bogatu biološku raznolikost. Posjet rezervatima poput Scandola i Bonifacio pruža priliku da vidite rijetke biljke i životinje.

Prekrasna priroda

Korzika krije prekrasnu prirodu, od planinskih vrhova do tirkiznog mora, pravi je raj za ljubitelje prirode. Uživajte u šetnjama, vožnjama biciklom ili jednostavno opuštanju u prekrasnom okruženju.

 

Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE.

Posjetite stranicu Jeftina putovanja Hrvatska i pošalji im poruku.

U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor ove godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Korzika je destinacija koja će vas očarati prirodnim ljepotama, raznolikim gastronomskim iskustvima i gostoljubivom atmosferom.

Leave a Reply