Putovanje u Innsbruck

Innsbruck je jedan od najljepših gradova u Austriji, on je glavni grad pokrajine Tirol i broji gotovo 350 000 stanovnika. Innsbruck se nalazi na 2h autom od Munchena, a od Zagreba je udaljen gotovo 600km i trebat će vam 6h autom da bi došli do Innsbrucka. Za putovanje možete birati i prijevoz vlakom preko Graza ili autobusnu liniju iz Zagreba.

Innsbruck ima odličnu poziciju i smješten je između Munchena, Zuricha, Venecije, ali i Beča pa mnogi turisti koji dolaze na putovanje kroz Europu rado svrate u Innsbruck. Ovaj grad svakom turistu nudi pogled na odličnu arhitekturu, vrhunske poslastice u mnogobrojnim restoranima, odličan smještaj u hotelima i velik broj kipova, trgova i muzeja za razgledavanje.

Za putovanje u Innsbruck preporučujemo da uzmete barem 3 puna dana kako bi vidjeli cijeli grad. Hoteli nisu skupi, ali zbog boljih ponuda svakako ih probajte rezervirati barem 3mj unaprijed. Najbolje cijene hotela možete pogledati na stranici Booking – klikni na ovaj link.

Innsbruck je poznat kao Olimpijski grad i ovdje su zimske olimpijske bile čak 2 puta. Grad je nastao davne 1120 godine. Najbolje doba godine za putovanje u Innsbruck je u zimu ili kasno proljeće. Ako putujete po zimi uživat ćete u snijegu i skijalištima u okolici, a u kasno proljeće možete uživati u predivnoj prirodi, nezaboravnim vožnjama vlakom i uz romantične šetnje gradom.

U blizini Innsbrucka se nalazi 25 skijaških resorta i njegova okolica je pravi raj za ljubitelje skijanja. Možete na skijanje od studenog pa sve do kraja ožujka.

Iz Zagreba do Innsbrucka možete vlakom. Prvo uzmete vlak Zagreb – Villach i zatim od Villacha idete s OBB-om Austrijskim do Innsbrucka. Putovanje je lijepo, ne traje dugo, a cijena vlaka nije visoka. Putovati se tako može kroz cijelu godinu.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za zimu 2020 i proljeće 2021.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Credits. Innsbruck Austria by simon rei from pixabay

Leave a Reply