Puglia – skriveni biser Italije

Regija Puglia ima neka od najljepših mjesta u Italiji. Mnogi nikada nisu ni čuli za ovo mjesto, a nalazi se na popisu mnogih vodiča i portala kao jedno od najslikovitijih mjesta u Italiji.

Vaše putovanje u Pugliu je nabolje da krene s dolaskom u Bari, glavni grad ove regije. Do Barija možete avionom iz Trsta u sezoni već za 30-tak eura. Do Trsta možete autom za 3,5h ili busom iz Zagreba za 100 kuna, a zatim let za Bari.

U blizini Barija se nalaze i famozne Trulli kućice koje su tako lijepe da će vas očarati. Živopisne kućice su sinonim Alberobella, jednog od najljepših malih gradića Italije.

Cijela Puglia je raj za ljubitelje dobre hrane, romantične atmosfere, ali i biciklizma. Ovdje možete iznajmiti bicikle i uživati vozeći se kroz slikovite pejzaže.

Najbolje vrijeme za putovanje u Pugliju:

  • Najbolje vrijeme za putovanje je od travnja do rujna.
  • Za prvo putovanje predlažemo odmor u trajanju od barem 3 puna dana

Želite boravak ovdje? Predlažemo da provjerite cijene klikom na ovaj link.

Jeftina putovanja možete pronaći i na stranici Putujmojeftino.

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

 

Izvor: italy, Puglia by jacopo cima from pixabay

Leave a Reply