Nacionalni park Tara, Srbija

Za Nacionalni park Taru u Srbiji kažu da je “BISER SRBIJE”. Ovaj predivan Nacionalni park nešto je što morate vidjeti. Oduševit će vas svojim prirodnim ljepotama, šumama, potocima, livadama i životinjama koje tamo prebivaju. Tata ima ekoločko očuvanu prirodnu sredinu, velik broj terena za zimske sportove i blagotovnu klimu. Ovdje se nalaze neke posebne biljke na Balkanu, a park prekrivaju šume bukve i jele.  Kao idealno vrijeme za odmor ovdje izdvajamo termine od Uskrsa u travnju (aprilu) pa sve do rujna.

Kako do Tare?

Autom iz Srbije, autobusom ili autom iz Hrvatske ili Bosne i Hercegovine. Ako živite u Makarskoj ili Splitu i Dubrovniku do Tare trebate oko 5h autom, iz Sarajeva vam treba samo 2h, a iz Beograda 3h. Putovati možete i avionom za Beograd odakle imate autobusnu liniju do mjesta u Nacionalni park ili možete iznajmiti vozilo u rent-a-caru. Putovanje iz Zagreba autom traje oko 6,5h.

Gdje boravit pri posjetu NP Tara?

Za boravak možete birati smještaj u VILA DRINA u mjestu Perućac, doručak i noćenje za obitelj samo 60 eura, a možete boravit u resortu MECAVNIK u Mokroj Gori na 13km od ulaska u NP Tara. Na kraju izdvajamo ovaj link, imate na izbor 160 objekata na manje od 15km od ulaska u NP Tara.

O Nacionalnom parku:

Nacionalni park Tara idealno je mjesto za vikend odmor. Ako volite ribolov, hiking, planinarenje, duge šetnje šumama i parkovima onda je ovo zaista odličan izbor za vaš proljetni odmor ili ljetovanje. Kako je ovdje svježe u ljeti možete doći na par dana kako bi izbbjegli ljetne vrućine.

Kampiranje u Nacionalnom parku Tara nije dozvoljeno. Za kretanju po parku bit će vam potrebna karta, ona se može kupiti pri dolasku, a košta nekoliko eura.

Predlažemo da posjetite vidikovce, prošetate mnogobbronim stazama i fotografirate se uz neke od najljepših slapova ovog nacionalnog parka. Svakako povezite bicikl ako putujete autom jer je ovdje idealno za provesti aktivan odmor na biciklima.  Opremite se sa dosta opreme za fotografiranje, ponesite vodu i hranu te pripremite bicikle za dužu vožnju.

Posjetite:

  • Dunav
  • Dumbovački slap
  • Koruški slap
  • Samostan  Beočin
  • Samostan Rakovac
  • Samostan Jazak
  • Samostan Petkovica

Probajte bogatu gastro ponudu ovog kraja, odmorite u odličnim hotelima u okolici i posjetite slikovita sela koja okružuju ovu planinu i nalaze se uz Dunav. Za ljubitelje kampaniranja u okolici imate ogroman broj za kamping odmor.

Pogledaj još:

Klikom ovdje možete provjerite pakete hotel + let – EXPEDIA DEALS

Putovanja avionom, busom, vlakom i brodom pronađite na ovom linku – klikni.

Credits. Tara by fotos1992/ pixabay

 

Leave a Reply