Četiri mala mjesta Istre za posjetiti ovaj vikend

Za ovaj vikend ili svaki vikend u 9 mjesecu. savjetujemo da posjetite ove predivne male bisere Istre. Od Buzeta do Motovuna, otkrijte predivnu povijest i kulturu ovih čarobnih mjesta. Predlažemo putovanje vlastitim vozilom. Ovo su odlična vikend mjesta za obiteljski odmor ili odmor s prijateljima. Za smještaj predlažemo Booking ili Airbnb, ako otvorite račun preko ovog linka dobit ćete 250 kuna za smanjiti ukupnu cijenu noćenja. NOVOSTI – Otvoren je novi super-luksuzni hotel u Motovunu, pogledajte Roxanich Heritage hotel.

Buzet

Buzet je gradić u Istri koji ima bogatu povijest i kulturu.  Nalazi se u blizini izvora rijeke Mirne.

Hum

Najmanji grad na svijetu. Hum je zaista skriveni biser Istre do kojeg baš i nije tako jednostavno doći. Hum je sačuvao sve odlike srednjovjekovne arhitekture.

Roč

Roč je naselje u Istri koje spada među bisere koje morate posjetiti za života. Predivni mali Roč se nalazi na 8km od Buzeta ibogate je povijesti. Roč je bio i središte glagoljaške književne djelatnosti.

Motovun

Biser Istre koje svi trebaju posjetiti barem jednom u životu. Motovun se nalazi na brežuljku visokom 277 metara. Pogled sa zidina Motovuna je neopisivo lijep, a odličan hotel Kaštel, trgovine i gastro ponuda mjesta će vas ostaviti bez daha.

Istra je prepuna i drugih malih i velikih  mjesta kao što su Bale, Draguć, Brtonigla, Istarske Toplice, Pazin, ali i predivnih gradova na moru – Rovinj, Novigrad, Vrsat, Poreč i Umag. Smatramo kako je Istra jedna od najboljih regija Hrvatske i trebate ju posjetiti što prije.

Ljeto traje i u rujnu pa ako niste stigli na odmor u srpnju i kolovozu svakako posjetite ova mjesta u rujnu kada su čak i cijene noćenja nešto manje.

credits. Istria by misterbeautiful/can stock photo

credits. Istria by misterbeautiful/can stock photo

 

Leave a Reply