Četiri mala mjesta Istre za  posjetiti ovaj vikend

Za ovaj vikend ili svaki vikend preko ljeta 2018. savjetujemo da posjetite ove predivne male bisere Istre. Od Buzeta do Motovuna, otkrijte predivnu povijest i kulturu ovih čarobnih mjesta. Predlažemo putovanje vlastitim vozilom. Ovo su odlična vikend mjesta za obiteljski odmor ili odmor s prijateljima. Za smještaj predlažemo Booking ili Airbnb, ako otvorite račun preko ovog linka dobit ćete 250 kuna za smanjiti ukupnu cijenu noćenja.

Buzet

Buzet je gradić u Istri koji ima bogatu povijest i kulturu.  Nalazi se u blizini izvora rijeke Mirne.

Hum

Najmanji grad na svijetu. Hum je zaista skriveni biser Istre do kojeg baš i nije tako jednostavno doći. Hum je sačuvao sve odlike srednjovjekovne arhitekture.

Roč

Roč je naselje u Istri koje spada među bisere koje morate posjetiti za života. Predivni mali Roč se nalazi na 8km od Buzeta ibogate je povijesti. Roč je bio i središte glagoljaške književne djelatnosti.

Motovun

Biser Istre koje svi trebaju posjetiti barem jednom u životu. Motovun se nalazi na brežuljku visokom 277 metara. Pogled sa zidina Motovuna je neopisivo lijep, a odličan hotel Kaštel, trgovine i gastro ponuda mjesta će vas ostaviti bez daha.

Istra je prepuna i drugih malih i velikih  mjesta kao što su Bale, Draguć, Brtonigla, Istarske Toplice, Pazin, ali i predivnih gradova na moru – Rovinj, Novigrad, Vrsat, Poreč i Umag. Smatramo kako je Istra jedna od najboljih regija Hrvatske i trebate ju posjetiti što prije.

credits. Istria by misterbeautiful/can stock photo

credits. Istria by misterbeautiful/can stock photo

 

Leave a Reply