Balearski otoci – top destinacije za ljetovanje

Ako tražite predivne otoke za ljetovanje ili sunčani odmor u proljeće i jesen onda morate vidjeti Balearske otoke odnosno otočje. Predivna Mallorca, Ibiza, Menorca i Formentera su 4 predivna otoka koji pripadaju Španjolskoj i nalaze se na Mediteranu.

Do Mallorce i Ibize možete putovati iz svih zračnih luka, ali najbolje je putovati iz Beča ili Venecije odakle niskotarifni prijevoznici (Ryanair recimo) nude povratne avionske karte po super cijenama pa tako možete kupiti avionsku kartu već od 19 eura. Cijene ovise od mjeseca u kojem želite putovati, kojim danima i koliko unaprijed rezervirate let.

Ponude putovanja za Ibizu i Mallorcu najbolje je potražite preko Putujmo Jeftino, najbolje stranice za lowcost putovanja. Ukoliko želite sami pronaći let i smještaj preporučujemo da koristite odlične internet tražilice kao što su Hotelscombined i Skyscanner.

Popust za smještaj možete dobiti u iznosu od 30 eura ako otvorite besplatni račun ovdje – AIRBNB RAČUN.

Balearski otoci danas žive gotovo samo od turizma. Skupi hoteli i otmjeni restorani glavni su način zarade, a isto tako na svakom koraku nalaze se mnogobrojni štandovi sa hranom i suvenirima. Ukratko možemo opisati Baleare kao otoke sunca, otoke koji imaju jednu od najboljih klima u Europi i predivne bijele plaže te čisto i toplo more.

Baleari su i nešto više od samo destinacije za ljetovanje. Ovdje možete pronaći neke od najvećih dj party-a i koncerata u Europi, a zabava traje po cijeli dan i noć. Najbolje je ipak putovati od svibnja do kraja rujna jer su tada najbolja događanja i gradovi i sela su prepuni života.

Za putovanje na Baleare ne trebate putovnicu i možete putovati samo sa osobnim iskaznicom. Putovanje iz Hrvatske nije direktno i zahtjeva jedno presjedanje, ali letovi iz Beča i Venecije su non-stop direktno  i traju nešto manje od 2h. Cijena avionske karte može bit od 19 eura pa do 199 eura ovisno iz kojih zračnih luka putujete. Noćenje na Ibizi i Mallorci van sezone iznosi oko 200 kn po osobi, a za vrijeme sezone od 400 kuna po osobi za noćenje pa na više.

View this post on Instagram

Crystalline turquoise water.💙 #goodvibes

A post shared by Ꭰσυвℓє S҉ 🕷 (@sandra_semioli) on

 

Leave a Reply