Destinacija dana – Riga

Riga je glavni grad Latvije i jedna predivna destinacija koju svakako preporučujemo da posjetite. Grad je osnovan davne 1201 godine i prvih 800 godina Riga je bila pod njemačkom, švedskom i ruskom vlašću. Latvija je neovisna postala tek 1991 godine i to nakon dugogodišnje sovjetske dominacije.

Riga je danas predivan turistički grad koji spada među najpovoljnija odredišta Europe. Ovaj grad je prepun arhitektonskih dijela, lijepih trgova, slikovitih ulica i odličnih barova i kafića. Povijesni centar Rige krase zgrade predivne arhitekture i otvoreni veliki trgovi na kojima možete uživati ispijajući ujutro kavu.

Što vidjeti u Rigi?

  • Starogradski trg
  • Crkvu sv. Petra
  • Kompleks kuća u centru pod nazivom Tri Brata
  • Muzej grada
  • Trg Livu
  • Sinagogu

Kako do Rige?

Ove godine do Rige možete jeftino avionom iz Hrvatske. Najjeftinije avionske karte za Rigu su ipak one sa polaskom iz zračne luke kod Beča. Povratni letovi već od 50-tak eura po osobi. Do Beča možete autom za 4h ili autobusom Flixbus.hr koji nudi direktni prijevoz do zračne luke.

Kada posjetiti Rigu?

Rigu je najbolje posjetiti u proljeće i ljeto, ali i za Božić i Novu godinu. Najbolje je da za prvi put izaberete 4-5 dana za boravak u Rigi.

Kakve su cijene u Rigi?

U Rigu su cijene vrlo niske. Hrana i piće je čak i povoljnije nego u Zagrebu ili Splitu, a noćenja su dostupna  već od samo 100 kuna po osobi. Za 250 kuna po noćenju dvije osobe mogu boravit u hotelu u samom centru grada.

Kliknite na sljedeće linkove jer smo za vas izdvojili 3 odlična hotela po vrlo pristupačnim cijenama. Garantirano najbolji smještaj za vaš boravak u Rigi.

Odlične ponude putovanja potražite ovdje – Jeftina putovanja u Rigu.Booking.com

Credits: Riga, Latvija by Kavalenkava Volha/ bigstockphoto

Leave a Reply