Azorski otoci – Europski Havaji

Azori ili Azorski otoci nose i naziv Europski Havaji iz razloga što tako neodoljivu podsjećaju na tu predivnu destinaciju. Iako ovi otoci spadaju pod Europu niti malo nisu nalik drugim otocima Europe. Ovdjed je drugačija klima, način života i priroda. Azori se nalaze u sredini Atlantika i ovdje živi oko 250 tisuća stanovnika.

Azori su jedna od onih destinacija za koju tvrdimo da jednostavno ne dobivaju dovoljno pažnje/posjetitelja i ako imate novca i vremena svakako ih se potrudite posjetiti jer su Azori nešto posebno i nešto nesvakidašnje.

Cijena putovanja na Azore

Cijena putovanja je otprilike 6000 kuna po osobi što je dosta povoljno s obzirom koliko novca traže agencije. Najskuplji dio putovanja je povratna avionska karta. Nju možete kupitti za oko 2500 do 3400 kuna iz Zagreba, a uključuje presjedanje, a možete i za 2000 kn iz Munchena ili Beča za direktni povratni let.

Osim avionske karte trebate i 2000 kuna za 2 osobe za 7 dana u dvokrevetnoj sobi. Glavno mjesto za boravak na Azorima je Ponte Delgada. Ovdje ćete uglavnom i boraviti sve vrijeme. Za putovanje kroz otok predlažemo rent-a-car, a povoljan je i javni prijevoz.

Zašto posjetiti Azore?

  • Zato što je ovo nesvakidašnja destinacija
  • Predivno more
  • Lijepa priroda
  • Posebna arhitektura
  • Odlična gastro ponuda

Najbolje vrijeme za posjetiti Azore

Najbolje vrijeme za putovanje na Azore je od lipnja do rujna. Iako ih nazivaju Havajima Europe, vrijeme nije ni približno toplo kao na Havajima, barem ne u proljeće, jesen i zimu 🙂

Što raditi na Azorima?

Na Azorima možete uživati u nevjerojatnoj prirodi, probati odličnu gastro ponudu, uživati u opuštenom odmoru u nekoj od villa ili hotela uz plažu, hodati slikovitim šetnicama uz more, večerati uz predivan zalazak sunca ili jednostavno posjetiti mnogobrojna jezera i slapove.

Azori su odličan izbor za medeni mjesec. Za takav odmor ili luksuzan romantičan odmor birajte smještaj u hotelu Azoris Royal Garden.

Potražite ponude ljetovanja na stranici Jeftino putovati.

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za proljeće i ljeto 2021.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete

Credits: Azori, 123rf photos

 

Leave a Reply