8 odličnih razloga zašto posjetiti Pariz u rujnu

Pariz je jedan od najljepših gradova svijeta, a i najposjećenijih svake godine. Predlažemo da ove godine putujete u Pariz u rujnu, a evo i 8 odličnih razloga zašto posjetiti Pariz u rujnu ove godine. Provjerite najpovoljniji izbor hotela i apartmana u Parizu klikom ovdje – Booking hoteli.

credits. Paris by Serrovnik/can stock photo

credits. Paris by Serrovnik/can stock photo

Cijena smještaja je povoljna

Za razliku od srpnja i kolovoza u rujnu možete dobiti odlične ponude za smještaj u centru Pariza. Možete pronaći hotelski smještaj već od 300 kn po noćenju što je super cijena za boravak u centru Pariza.

Gužve u muzejima su nešto manje

Iako gotovo pa kroz svih 365 dana u godini Pariz biva krcat turistima, ipak je rujan mjesec koji ima nešto manje gužvi u muzejima jer su godišnji odmori završili i velik dio turista se vratio kućama.

Vrtovi i parkovi su najljepši

Rujan je mjesec kada su parkovi i vrtovi Pariza najljepši za posjetiti

Izbjegnite vrućine

Za razliku od lipnja, srpnja i kolovoza u rujnu ili barem nakon 15. rujna temperature će biti znatno niže, ali i dalje dovoljno visoke da uživate hodajući u kratkim rukavima. Nema ništa gore nego čekati ulaz u muzej ili na Eiffelov toranj pri 32°C.

Letovi su super jeftini

Ovo vrijedi samo trenutno jer ako čekate i kartu mislite kupiti u rujnu do tada će se cijena promjeniti, ali ako već ovaj mjesec želite možete za samo 20-30 eura po osobi kupiti avionsku kartu za Pariz.

Sve je otvoreno

Vjerovali ili ne, ali u kolovozu ili prosincu dosta toga zna biti zatvoreno ili imati kraće radno vrijeme. U rujnu je sve otvoreno i možete uživati u svemu što Pariz nudi.

Sve je šareno i slikovito

Predivne boje pred kraj ljeta i početkom jeseni obojati će ionako slikovite i romantične ulice Pariza. Rujan je mjesec kada najviše možete uživati u ovim predivnim bojama i slikovitim prizorima grada.

Užitak je sjediti vani i piti kavu ili pojesti obrok

Nema velikih gužvi, a niti visokih temperature pa je najbolje vrijeme za popiti caffee latte na terasi lokalnih kafića ili probati slavne Macaronse.

Source: IKalinin/123RF/Paris France

Source: IKalinin/123RF/Paris France

Leave a Reply