5  predivnih sela Italije koje morate posjetiti

Italija je predivna zemlja prepuna veličanstvenih gradova i slikovitih malih sela, a danas vam predstavljamo 5  predivnih sela Italije koje morate posjetiti. Uz opis sela  stavili smo i link koji će vas ukoliko kliknete na njega odvesti na stranicu gdje možete vidjeti cijene smještaja. Za kupnju avionske karte predlažemo da potražite letove na stranicama Kayak ili Skyscanner.

Positano

Broj stanovnika: 4000

Positano je čarobno selo na obali mora. Predivna i vrlo neobična arhitektura te slikoviti pogled koji oduzima dah. Cijene hotela u Positanu.

San Gimigano

Broj stanovnika: 8000

U predivnoj Toskani na putu iz Firence prema Sieni nalazi se čarobno selo San Gimigano.  Cijene hotela u San Gimiganu.

Vernazza

Broj stanovnika: 1800

Predivno selo Vernazza jedno je od 5 čarobnih sela Cinque Terrea. Ako volite super slikovita mjesta i neobična mjesta onda morate posjetiti ovaj biser Italije. Cijene hotela u Vernazzi.

Castellucio

Broj stanovnika: oko 400

Srednjovjekovno selo u srcu Italije. Nalazi se smješteno na brdu i riječ je o jednoj od najslikovitijih regija Italije. Cijene smještaja u Castelluciju.

Cefalu – Sicilija

Broj stanovnika: 14 000

Cefalu se nalazi na predivnoj Siciliji i smatramo da je to najljepše mjesto na otoku Siciliji. Cefalu je srednjevjekovni gradić koji će vas očarati svojom ljepotom. Cijene hotela u Cefalu.

credits. Cefalu Sicily by Anita Bonito / can stock photo

credits. Cefalu Sicily by Anita Bonito / can stock photo

Leave a Reply