6 razloga zašto ćete se zaljubiti u Firencu

Ako planirate posjetiti Firencu onda nam vjerujte kada vam kažemo kako ćete se u nju zaljubiti na prvi pogled. Ovo je 6 razloga zašto ćete se zaljubiti u Firencu. Savjetujemo da potražite jeftin smještaj za svoj boravak putem stranice Booking, a avionsku kartu za letove iz Hrvatske potražite ovdje – Letovi za Firencu.

Credits. Florence

Credits. Florence

Cijeli grad je poput muzeja

Ako volite muzeje onda je Firenca jedan od najboljih gradova koje možete posjetiti jer toliko je puno umjetnosti, nalazišta, trgova i slikovitih starih ulica te spomenika i galerija na svakome koraku da je grad sam po sebi jedan veliki muzej.

Gastro ponuda

Ako mislite da je Firenca samo grad za ljubitelje umjetnosti i renesanse varate se jer ovdje se jede kao nigdje drugdje. Firenca je poznata po svojim gastro delicijama od kojih ni oni najzahtjevniji neće ostati ravnodušni.

Romantična atmosfera

Posebno je nešto u zraku ovdje i svi se ovdje zaljube jer cijeli grad je jednostavno predivan, a atmosfera je posebna i vrlo romantična. Šetnice, trgovi, mostovi, rijeka, sve je to samo dio romantične atmosfere i slikovitosti ovoga mjesta.

Pogodna za jednodnevni izlet

Ako putujte u Firencu avionom iz Hrvatske oduševiti ćete se podatkom da se iz Firence za manje od 2h putuje brzim vlakom do Siene, Venecije, Padove, Pise, Ferrare, Lucce ili Bologne. Sve su ovo gradovi do kojih možete vlakom već od 8 eura i to za manje od 2h.

Cijene hrane i smještaja

Bez obzira što se radi o jednom od najljepših gradova Europe, Firenca je i dalje dvostruko povoljnija po pitanju cijene hrane ili noćenja u hotelima od gradova kao što su Venecija, Zürich, London, Barcelona ili Pariz. Ovdje možete boraviti na budžetu, a fast food hrana je gotovo iste cijene kao i u Zagrebu.

Umjetnost

Broj galerija i muzeja je zaista zavidan, a ako ste ljubitelj kulture i povijesti ovdje ćete se izgubiti i nećete znati što prvo posjetiti te vam ni nekoliko dana neće biti dovoljno da posjetite sve bitne muzeje i galerije.Booking.com

Leave a Reply