Top vikend destinacije – Graz

Ako tražite odlično mjesto za provesti vikend i želite da to bude izvan granica Hrvatske, Srbije ili Bosne onda moramo preporučiti Graz. Ovaj grad je grad predivne kulture, vrhunskih trgovina i drugi je najveći grad Austrije. Top vikend destinacije – Graz

Za vaša vikend putovanja preporučujemo putovanje autom ili autobusom. Cijena autobusne karte za Graz kreće se već od samo 120 kuna po osobi na više, a do Graza možete za manje od 2h autom iz Zagreba.

hotels graz

Preporučujemo boravak od barem jednog noćenja. Iako je ovo idilično mjesto za jednodnevni odmor, ipak vam preporučujemo jedno noćenje i posjet mnogim atrakcijama koje ovaj grad nudi, ali i tvornici čokolade. Za izbor hotela i apartmana najbolje je kliknuti ovdje – Booking hoteli u Grazu.

Što posjetiti?

Prvo preporučujemo da posjetite slikoviti glavni trg, popijete jednu kavu, probate tortu i zatim da se uputite šetnjom glavnom ulicom koja je prepuna vrhunskih trgovina koje uvijek imaju velika sniženja. Također preporučujemo da posjetite i dvorac koji se nalazi na vrhu brda i nudi odličnu panoramu na grad Graz. Nemojte zaboraviti posjetiti Zotter tvornicu čokolade, mauzolej kralja Ferdinanda drugog  te palaču Laundhaus i naravno gradsku katedralu.

Budžet za putovanje?

Do Graza možete autobusom za manje od 200 kn po osobi, noćenja u hotelu su oko 200 kn po osobi, a za hranu i piće potrebno je izdvojiti oko 40 eura po osobi za ručak i večeru.

Kada putovati u Graz?

Bez obzira na doba godine ovaj grad treba vidjeti i posjetiti. Tijelovo, Praznik rada, u srcu sezone u srpnju, za Advent, Božić ili doček Nove godine.

Pogledajte ova 3 preporučena hotela u centru Graza.

Hotel Stoiser Graz

Hotel Bokan Exclusive

Hotel Daniel Graz

Leave a Reply