Top destinacije – Venecija

Venecija je jedan od najljepših gradova Europe i odličan je izbor za romantičan bijeg u dvoje i vikend opcija za cijelu obitelj.  Grad bogate povijesti i kulture, odličnih mjesta za opustiti se, grad otmjenih hotela i restorana i jedna od onih destinacija gdje je atmosfera uvijek romantična. Ako volite lijep zalazak sunca, predivne kafiće, otmjene restorane, muzeje i galerije onda je Venecije jedan od boljih izbora za vaše vikend putovanje.  Potražite smještaj ovdje – hoteli u Veneciji.

Kako jeftino do Venecije?

Do Venecije možete autom, autobusom, vlakom  iz Trsta ili avionom iz Splita i Dubrovnika.  Iako mnoge turističke agencije nude putovanja autobusom, putovati u vlastitoj organizaciji je isto tako vrlo jeftino. Mnoge kompanije ustupaju svakodnevni prijevoz autobusima već od 100 kuna, a odličan izbor je putovati autom ukoliko 3-4 osobe putuju zajedno i dijele trošak goriva, parkinga i cestarine.

Smještaj u centru Venecije?

Osim za vrijeme novogodišnje praznike ili karnevala u veljači smještaj i nije jako skup ako izaberete noćenja izvan centra ili možda u mjestu Mestre koji je udaljeno svega 4km od Venecije i dijeli vas samo 5min vožnje autobusom.  Za odličan i povoljan smještaj u Veneciji preporučujemo da rezervirate jedan od ova dva hotela – HOTEL VENICE HAZEL i hotel RESIDENZA SAN MAURIZO . Cijena noćenja za dvoje iznosi oko 500 kuna.

Što vidjeti u Veneciji?

  • Ponte di Rialto
  • Mostove i kanale
  • Guggenheim
  • Duždevu palaču
  • Trg sv.Marka
  • Isprobajte vožnju gondolom
  • Romantičan zalazak sunca
  • Most uzdaha
  • i mnoge druge znamenitosti

Venecija je prepuna atrakcija i znamenitosti na svom koraku pa vam neće biti teško pronaći još na desetke drugih znamenitosti koje se isplate posjetiti.

 

Gdje izlaziti u Veneciji?

Za izlaske u Veneciji ne morate previše tražiti jer su kafići i restorani na svakom koraku. Ako uzmete boravak u centru Venecije na svakih 100-tinjak metara imati ćete odličan restoran ili kafić u kojemu možete isprobati razna jela talijanske i mediteranske kuhinje.

Kada putovati?

Grad Beč je poželjna destinacija za putovanja kroz cijelu godinu, ali najljepša putovaja su ona zimi za Advent, krajem ljeta u rujnu ili u proljeće – za Uskrs ili početkom svibnja.

Koliko dana boraviti?

Za potpun doživljaj Beč i uživanje dovoljna su tri dana, iako bi mi rado preporučlili i do 5 dana kako bi stigli posjetiti sve bitne znamenitosti i probati sve specijalitete gastro ponude predivne austrijske kuhinje.

 Booking.com

 

Leave a Reply