Top destinacije – Prag

Prag je jedan od onih gradova koje morate posjetiti za života. Ovo je jedan od najljepših i najromantičnijih gradova Europe. Prag je glavni i najveći grad Republike Češke i jedan od najposjećenijih gradova. Ako volite bajkovite dvorce, predivne parkove, neobične ulice, odlične kafiće i restorane koji nude raznoliku i bogatu gastro ponudu onda će vas Prag oduševiti. Mi smo se u ovaj grad zaljubili na prvi pogled i uvijek se rado vraćamo.

Kako jeftino do Praga?

Do Praga možete autom, autobusom, vlakom ili avionom. Iako mnoge turističke agencije nude putovanja autobusom, putovati avionom je vrlo povoljno i možete letjeti trenutno do Praga iz Zagreba za samo 650 kuna koliko iznose povratne avionske karte sa uključenim pristojbama. Osim avionom i autobusom putovati možete i sa vlakom i to po cijeni od 92€ pa ako volite duga putovanja vlakom ovo je odličan izbor za vaše putovanje.

Smještaj u centru Praga?

Osim za Advent ili Novu godinu smještaj u Pragu i nije baš nešto skup, zapravo i više je nego povoljan ako svoj smještaj rezervirate barem nekoliko tjedana prije samog putovanja. Smještaj u centru Praga u prosjeku iznosi oko 200 kn po osobi za noćenje u hotelu sa 2-3 ili 4 zvjezdice. Za odličan i povoljan smještaj u Pragu preporučujemo da rezervirate jedan od ova dva hotela – HOTEL DELMEDIO i OLD TOWN RESIDENCE.

Credits: Vitaly Titov/123RF

Credits: Vitaly Titov/123RF

Što vidjeti u Pragu?

  • Praški dvorac je must see atrakcija!
  • Karlov most – jedan od najslavnijih mostova u Europi
  • Svetilište Loreta
  • Katedralu Vitus
  • Sinagogu
  • Manastir Strahov

Prag je prepun atrakcija i znamenitosti na svom koraku pa vam neće biti teško pronaći još na desetke drugih znamenitosti koje se isplate posjetiti.

Kada putovati?

Grad Prag je poželjna destinacija za putovanja kroz cijelu godinu, ali najljepša putovaja su ona zimi za Advent, početkom jeseni u rujnu i početkom listopada te putovanja za Uskrs ili početkom svibnja.

Koliko dana boraviti?

Za potpun doživljaj Praga i uživanje dovoljna su tri dana, iako bi mi rado preporučlili i do 5 dana kako bi stigli posjetiti sve bitne znamenitosti i probati sve specijalitete gastro ponude predivne češke kuhinje.Booking.com

Leave a Reply