Što se događa? Masovna otkazivanja putovanja!

Možda ste već dobili kakvu poruku da vam je let otkazan, a ako niste mogli bi dobiti uskoro. Naime, gotovo 10 000 letova je otkazano u zadnja 3 dana. To je ogroman broj letova. Razloga je mnogi, ali svaki od njih vodi prema glavnom krivcu – novoj Pandemiji zbog Omik*ona.

Aviokompanije ne mogu letjeti za neke destinacije pa otkazuju letove, opet druge imaju problem sa malim brojem prodanih letova pa opet otkazuju iz tog razloga. Ljudi ne mogu putovati jer su mnoge destinacije postrožile mjere i uvjete. Trenutno za mnoga top odredišta unutar EU ne možete lako putovati čalk i ako ste cijepljeni sa 2 doze. Potrebe su 3, a negdje ni to nije dovoljno pa traže karantenu, pcr ili brzi antigenski i to u vašem trošku. Čak i ako ste preboljeli K*vid ni to neće pomoći jer su i tu strožije mjere s obzirom na novi soj koji vlada i na kojeg nitko nije imun.

Što napraviti? 

  • Letovi su uglavnom otkazani za kraj prosinca i cijeli siječanj, ali se polako otkazuju i letovi za veljaču.
  • Očekuje se ipak da će kroz proljetne termine biti manje otkazivanja letova.
  • Možete svejedno kupiti putovanja za termine nakon ožujka. Ukoliko i otkažu let naknadno vratit će novac ili ponudit let za kasnije termine.
  • Možete odlučiti da proljetni odmor provedete u svojoj državi. Evo recimo primjer OVDJE za odmor u Hrvatskoj.

Ukoliko želite odmor u Bosni, Hrvatskoj, Sloveniji ili Srbiji možete nam ostaviti poruku i poslat ćemo vam prijedloge za odmor, pronaći smještaj za vas i savjetovati vas. Možete nam se javiti u fb grupi za ljubitelje putovanja – klikni, pridruži se grupi i otvori pitanje/temu ako trebaš pomoć.

Imamo prijedloze za vikend odmore i putovanja, možete ih pročitati na ovom linku.

 

Leave a Reply