Putovanje u Sienu u 2017 – top destinacija

Ako tražite jednu vrhunsku destinaciju u kojom možete vidjeti mnogo toga, a želite da ta destinacija ima ugodnu temperaturu i nakon rujna i da se nalazi dovoljno blizu Hrvatske kako bi ju mogli posjetiti i za produženi vikend onda predlažemo da posjetite Sienu. Provjerite cijene ovdje – Hoteli u Sieni.

Ovaj predivan grad slikovitih ulica, gotičkih crkava, bogate povijesti i kulture je jedan od najljepših i najromantičnijih gradova ne samo Italije nego i cijene Europe.

Credits: Colac Sorin - Siena/ can stock photo

Credits: Colac Sorin – Siena/ can stock photo

Do Siene možete na više načina od kojih izdvajamo uzbudljivo i romantično putovanje vlakom iz Trsta. Cijena putovanja povratno iznosi oko 100 eura po osobi, a putovanje traje oko 5h. Do Trsta autom ili autobusom za 80 kuna iz Zagreba ili Rijeke. Drugi način putovanja je let iz Hrvatske za Rim i zatim brzim vlakom iz Rima za manje od 90 min do Siene.

Siena je jedna od najpoznatijih talijanskih destinacija i gotovo je cijelu godinu pod opsadom turista iz cijeloga svijeta, a sve to zahvaljujući predivnoj atmosferi, romantičnim kafićima, odličnoj gastro ponudi i predivnoj arhitekturi.

Predlažemo da putujete u rujnu ili početkom listopada. Prijevoz organizirajte što prije, a isto tako i smještaj jer se cijene kasnije mogu promjeniti. Najbolje je pogledati smještaj na stranici Booking hoteli (kliknite) i rezervirati besplatno sobu u hotelu ili privatan apartman/villu barem 30 dana prije samog putovanja.

Zašto posjetiti Sienu?

  • Kultura
  • Crkve
  • Arhitektura
  • Hrana
  • Povijest
  • Romantika

 

Posebno izdvajamo

Osjećat ćete se predivno ako posjetite Sienu i poželjet ćete ostati tamo zauvijek. Ovaj predivan grad ponudit će vam otmjene restorane, neobične i slikovite kafiće te velike i čarobne trgove. Probajte lokalni sir, vina, te jela od tjestenine.

Leave a Reply