Otkrijte Portugal: Top 10 destinacija za nezaboravno putovanje

Portugal, zemlja bogate povijesti, očaravajućih pejzaža i živahne kulture, nudi raznolikost koja zadovoljava svakog putnika. Evo liste deset nezaobilaznih mjesta u Portugalu. Zapamtite da za svaku od ovih destinacija možete pronaći jeftin odmor na stranici Najjeftinija putovanja – klikni i provjeri ponude.

 1. Lisabon – Glavni grad Portugal, Lisabon je grad živopisnih ulica, povijesnih tramvaja i nevjerojatnih vidikovaca, savršen za ljubitelje urbane kulture i povijesti.
 2. Porto – Poznat po svom poznatom vinu i šarmantnoj staroj gradskoj jezgri, Porto je mjesto koje kombinira tradiciju i modernu umjetnost.
 3. Sintra – Ovaj bajkoviti grad u brdima sjeverno od Lisabona poznat je po svojim očaravajućim palačama i vilama, te prekrasnim vrtovima.
 4. Algarve – Regija Algarve nudi neke od najljepših plaža u Europi, kristalno čisto more i zadivljujuće litice.
 5. Coimbra – Grad studentskog života, Coimbra je dom jednog od najstarijih sveučilišta u Europi, s bogatom poviješću i kulturom.
 6. Madeira – Otok Madeira, poznat kao “vrt Atlantika”, nudi spektakularne pejzaže, egzotične vrtove i uzbudljive pješačke staze.
 7. Azori – Arhipelag Azori, sastavljen od devet vulkanskih otoka, poznat je po zapanjujućoj prirodnoj ljepoti i mogućnostima za avanturističke aktivnosti.
 8. Évora – Ovaj grad, upisan na UNESCO-v popis svjetske baštine, nudi fascinantnu povijest, od rimskog hrama do srednjovjekovnih zidina.
 9. Braga – Poznat kao “portugalski Rim”, Braga je prepuna crkava i vjerskih spomenika, idealna za ljubitelje povijesti i arhitekture.
 10. Obidos – Ovaj dobro očuvani srednjovjekovni grad opasan zidinama nudi povijesni šarm i tradicionalnu portugalsku atmosferu.

Ovo je top 10, ali lako bi mogli nabrojati još barem toliko predivnih mjesta u Portugalu koja se moraju vidjeti. Do Portugala možete jeftino iz Beograda, Beča i Venecije, a nešto malo skuplje i iz Zagreba.

Ovi otoci pružaju savršenu kombinaciju prirodnih ljepota, kulturnog bogatstva i opuštajuće atmosfere, čineći ih idealnim odredištima za vaš sljedeći odmor.

Ako želite još ovakvih hotela za vikend odmor predlažemo da ih uvijek potražite prvo na tražilici jeftinih hotela – klikni ovdje.

Vaš osobni trošak dolaska do smještaja. Možete potražiti još ovakvih vikenda putovanja ovdje – Jeftina vikend putovanja.

sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

 • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2024.godini
 • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
 • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Leave a Reply