Najbolje destinacije Italije za posjetiti ove godine

Najbolje destinacije Italije za posjetiti ove godine. Predivna Italija jedna je od najslikovitijih država Europe. Za građane Hrvatske i Srbije Italije je već duži niz godina jedna od najprivlačnijih destinacija tijekom cijele godine. Italija ima zavidan broj velikih gradova, predivnih jezera, povijesnih sela i malih čarobnih mjesta. Preporučujemo da pogledate našu preporuku za najbolje destinacije Italije u 2019. godini.

INFORMACIJE:

Smještaj u Italiji je najbolje rezervirati ovdje – Hotelscombined

Letovi za ove destinacije pronađite ovdje – Skyscanner

Smještaj po najboljoj cijeni možete rezervirati ovdje – Booking hoteli

Credits. Photo by Boris Strujko/123RF

Credits. Photo by Boris Strujko/123RF

Jezera Italije

Jezera Italije protežu se preko cijele sjeverne strane Italije i uključuju čarobna jezera i slikovita mjesta i sela. Posebno izdvajamo jezero Garda i jezero Como kao dva najbolja mjesta za posjetiti ove godine. Preporučujemo posjet između svibnja i rujna. Za jeftine hotele uz jezera preporučujemo da kliknite ovdje – Hoteli uz jezera Italije.

Rim

Svi putevi vode u vječni grad Rim. Odlično mjesto za ljubitelje povijesti, kulture, ukusne hrane I dobre glazbe. Uz Milano I Veneciju Rim je najposjećeniji grad u Italiji. Do Rima možete direktnim letovima iz Hrvatske i Srbije tijekom sezone. Rim je vrlo dobro povezan s ostatkom Italije pa tako zahvaljujući brzim vlakovima u samo sat ili dva možete posjetiti I mnoga druga poznata mjesta Italije.

Venecija

Venecija je zasigurno vrlo poseban grad, ne samo Italije nego cijeloga svijeta. Nudi mnoštvo atrakcija, ukusnu hranu i vina, ali i dobru zabavu. Ovaj romantični i slikoviti grad je idealno posjetiti od ožujka do listopada, ali nikako ne smijemo zaboraviti Karneval, jedan od poznatijih u svijetu.

Cinque Terre

Predivni Cinque Terre sastoji se od pet predivnih i slikovitih sela. Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Monterosso i Corniglia. Ovo mjesto posebno je popularno za romantična putovanja i medeni mjesec. Najbolji način za posjetiti Cinque Terre je vlakom iz Trsta ili Venecije ili avionom iz Hrvatske za Toskanu odakle imate lokalne vlakove koji gotovo svakih sat vremena voze prema La Speziji odakle jednostavno možete posjetiti Cinque Terre i njegova sela.

Milano

Grad koji je jednom gotovo totalno uništen za vrijeme drugog svjetskog rata danas je ne samo obnovljen, nego je i jedan od najljepših i najbogatijih gradova Europe. Milano je centar modnog svijeta i pravi raj za ljubitelje shoppinga.

Toskana

Po mnogima najljepša regija Italije. Teško je nabrojiti sva mjesta Toskane koja su vrijedna posjeta. U ovoj slikovitoj regiji ipak se ističu Firenca i veličanstveni gradić San Gimigano. Odlično vrijeme za posjetiti Toskanu je od ožujka do lipnja, ljetni mjeseci srpanj i kolovoz u Toskani znače visoke temperature, gužve i vrlo visoke cijene. Kroz gradove i sela Toskane je idealno putovati vlakom, cijene karata se kreću već od 8 eura.Booking.com

Credits: Photo by Tomas Marek/123rf

Credits: Photo by Tomas Marek/123rf

Leave a Reply