Malta – raj Mediterana

Otok Malta je otok bogata kulturom i poviješću, lijepim plažama, slikovitom arhitekturom i odličnom gastro ponudom. Malta ima tisuće godina burne povijesti i prirode u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled, ovo je moderan otok koji opet ima na stotine spomenika, kipova i drugih znamenitosti starih tisućama godina. Za Maltu mnogi kažu kako je raj i srce Mediterana.

Zašto posjetiti Maltu

Maltu trebate posjetiti ako želite vidjeti baroku arhitekturu, predivno plavo more, probati vrhunsku lokalnu kuhinju, kupati se u slikovitim uvalama i uživati noćima u izlascima u vrhunske barove i restorane. Malta je jedan od najboljih otoka na Mediteranu i u to ćete se uvjeriti već pri prvom danu boravka na otoku.

Kako do Malte

Zahvaljujući Ryanairu do Malte u 2022.godini možete jeftinije nego ikad prije. Lowcost letovi iz Zagreba mogu se pronaći već za 10-tak eura.  Osim iz Zagreba do Malte se putuje jeftino avionom iz Beograda, Venecije, Budimpešte ili Beča. Ukoliko živite u Dalmaciji možete autobusom ili autom do Zagreba odakle su svakodnevni direktni letovi.

Najbolja mjesta za odmor na Malti

Valletta

Valletta je svojevremeno bila sjedište reda vitezova, a danas je to veličanstveni grad na Malti bogat arhitekturom i kulturom. Pisali smo već o Valletti i možete sve pročitati na OVOM LINKU.

Mdina

Mdina je stara prijestolnica Malte još poznata i kao Tihi grad. Grad je prepun palača, muzeja i spomenika.

Gozo

Drugi najveći otok Malteškog arhipelaga koji je zbog svoje ljepote u prošlosti smatran domom muze Kalipso iz Homerove Odiseje.

Sliema

Sliema je naselje na Malti smješteno na sjevernoj strani otoka. Sliema je jako popularno ljetovalište na Malti.

 

Top atrakcije na Malti!

  • Mdina
  • Goto
  • Popajevo selo
  • Palača velikog majstora
  • Katedrala sv. Ivana
  • Katakombe u Rabatu
  • Citadela u Gozu

Gdje boravit na Malti

Za boravak bi predložili Vallettu koja ujedno ima i zračnu luku pa je najbliži veliki grad pri dolasku na Maltu. Iz Valletta dalje možete vrlo jeftino i jednostavno te brzo lokalnim javnim prijevozom. Za boravak izdvajamo 3 hotela, pogledajte i rezervirajte sljedeće: HOTEL CASTILLE, HOTEL PJAZZA, HOTEL LA FALCONERIA.

ZNATE LI ŠTO JE TRAVALA?

Prijavite se nakon klika na link, nakon što prvi put boravite negdje na moru u ukupnom iznosu od 1300 kuna (200 $) onda na račun dobivate 23 € (25$) koje možete koristiti kako bi umanjili iznos za boravak na moru. Ovo je odlična nova stranica koja nudi najbolje cijene za odmor u hotelima i apartmanima po cijelom svijetu. Registracija je jednostavna, a podrška odlična, cijene su zaista niske i u ponudi su odlični hoteli i apartmani. Preuzmi popust – KLIKNI I UZMI 23 EURA.

 

Klikom ovdje možete provjerite pakete hotel + let – EXPEDIA DEALS

Putovanja za Maltu avionom i brodom pronađite na ovom linku – klikni.

Za još ovakvih ponuda pogledajte stranicu Jeftina putovanja.

Za korisne informacije, vodiče i fotografije pridružite se fejsbuk grupi – najbolje destinacije svijeta.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2022.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Source: Robert Wilson/Malta/123RF

Leave a Reply