Kako rezervirati odličan smještaj po niskoj cijeni

Ako planirate na putovanje bez obzira bilo to daleko putovanje, ljetovanje na moru ili vikend za dvoje, ono što vas najviše muči je pronalazak povoljnog, a kvalitetnog smještaja. Naravno da je to nešto što vas i treba mučiti, ali samo zato što vjerojatno ne znate gdje tražiti, rezervirate zadnje minute ili imate previše uvjeta oko kvalitete smještaja. Pročitajte u nastavku teksta kako rezervirati odličan smještaj po niskoj cijeni. Za uvijek najpovoljnije ponude smještaja na moru ili u unutrašnjosti preporučujemo Booking stranicu.

Credits. Wellness in hotel by Dolgachov photo/can stock photo

Credits. Wellness in hotel by Dolgachov photo/can stock photo

Ako vaš uvijet za smještaj znači da on mora biti all inclusive ili puni pansion odmah možete zaboraviti na ono “budžet” kod tog smještaja, jer budžet hoteli i apartmani nemaju all inclusive opcije.

Ako vaš uvjet za smještaj znači da on mora biti baš u glavnoj ulici u više od 80% slučajeva ponovno možete zaboraviti na ono “budžet” u nazivu smještaja.

Pratite sljedeće korake i sigurno ćete pronaći odličan i povoljan smještaj.

Usporedite cijene

Najbolje dvije stranice po nama za rezerviranje smještaja su Booking i Hotelscombined. Uvijek usporedite cijene smještaja na te dvije stranice. Malu prednost ipak dajemo stranici Booking.

Izaberite opciju da hotel ili apartman imaju besplatan parking i besplatan wifi. Ovo će vam pomoći da nemate dodatnih troškova za vrijeme boravka. Najgore  je ono kada vam hotel tipa Hilton koji ima 5 zvjezdica još naplati po 5 eura za svaki sat interneta.

Rezervirajte barem 60 dana (90 dana je idealno) prije samog putovanja. Nemojte rezervirati lastminute smještaj jer je on u 9/10 slučajeva uvijek skuplja opcija od first minute rezervacija.

Rezervirajte hotel ili apartman u centru, ali potražite one koji su 2-3km od centra jer je to udaljenost koju je vrlo lako prijeći hodajuču i razgledavajući, a može vam uštedjeti i do 20 eura po noćenju. Umjesto da boravite u glavnoj ulici za 80 eura po noćenju izaberite 2km dalje hotel za 60 eura, osim što imate 20 eura za potrošiti na ručak, zdravo je hodati, a i mnogo toga ćete dodatno vidjeti.

Credits: Hotel, Wellness/Photography33/can stock photo

Credits: Hotel, Wellness/Photography33/can stock photo

Za skupe destinacije izaberite hotel izvan centra ukoliko je javni prijevoz povoljan. Za Tokyo, Amsterdam, Bruxelles, New York je vrlo korisno uzeti smještaj izvan centra jer su cijene i do 60% povoljnije, a javni prijevoz (metro, bus, itd.) je vrlo povoljan i vrlo čest.

Za kraj možemo samo reći da budete skromni. Naravno da će vas hotel na 500m od Buckinghamske palače stajati skupo, isto tako i apartman s pogledom na Eiffelov toranj nije jeftin, a zašto ne uzeti apartman ili hotel pokraj njih koji ne nudi pogled i koji je možda 500m dalje, ali je i do 50 eura povoljniji. Na kraju krajeva sami krojite svoja putovanja i ponekad ste sami krivac velikog iznosa koji potrošite na putovanje.

Kliknite na ovu tražilicu ispod. Upišite grad u koji želite putovati i datume od kada do kada planirate boraviti i kliknite na pretraži. Pogledajte i uvjerite se koliko dobrih i povoljnih hotela i apartmana ima. Rezerviranje online je uvijek najbolji izbor.

 

 Booking.com

Leave a Reply