Evo zašto Ryanair može prodavati aviokarte i za 1 euro

Sigurno ste se pitali kako to da Ryanair može prodavati avionske karte za 1 eura, 5 eura, 7 eura itd… Mnogi misle kako to nije moguće i kako to nije istina, ali takvi ljudi očito nisu dovoljno putovali i samo pričaju, a nisu ni pokušali da kupe let sa Ryanairom. Istina je takva da Ryanair može prodavati povoljno karte jer to želi i zato što znaju kako čak i sa najlošijom podrškom i uslugom i dalje mogu rasprodati svaki let, ako ponude ovako niske cijene. Evo baš danas možete kupiti kartu Ryanair iz Hrvatske za samo 4 eura – klikni i provjeri.

Pitanje i dalje stoji, a kako to da to oni mogu, a drugi ne.

Pokušat ćemo odgovorit najbrže i najednostavnije što možemo. Prvo što trebamo reći kako nije Ryanair jedini, Volotea isto tako ima letove po 1 euro ili za 4-5 eura, a i Wizzair je poznat po akcijama kao što su svi letovi za 9 eura ili povratni letovi za 19 eura.

Ryanair je online usluga

Ryanair ima uglavnom online uslugu i sve rezervirate sami, nema potrebe da plaćaju dodatno osoblje i prostor u zračnim lukama. Vi sami radite check-in, sami kupite kartu online i sami printate boarding pass i time Ryanair može spustiti dodatno cijenu, a i nema potrebno da plaća zaposlenike.

Ryanair naplaćuje sve!

Dodatna prtljaga se plaća, veli kofer se plaća, printanje aviokarte koju niste sami isprintali se isto tako skupo naplati, pa čak i čaša vode može koštati pa bolje da ništa ne pijete za vrijeme leta. Možete platiti let 1 euro, ali jedna kava + coca cola će vas stajati gotovo 12 eura što je 12x više nego aviokarta :). Ako vam je ruksak dovoljan to je dobra vijest, ali za dodanu prtljagu ili teži ruksak plaćate penale, ponekad i do 50 eura što je i 20x više nego što iznosi samo aviokarta.

Treba li vas ovo brinuti?

Naravno da ne. Ako znate isprintati kartu ili imate aplikaciju na mobitelu, ako nosite samo ruksak i on neće biti 20kg težine i ako ne planirate tražiti čašu vina u avionu onda nemate brige jer vaša karta zaista je plaćane 1 euro, 5 eura ili koliko već je koštala. U slučaju da napravite nešto od gore spomenutog onda se pripremite da to i platite “masno”.

Ryanair ponekad koristi lošije zračne luke

Ne nužno lošije, ali su daleko i ponekad je zato letjeti tamo mnogo isplativije za Ryanair i to je još jedan razlog zašto su njihovi letovi povoljni. Prije nego se uplašite, to nije slučaj na svim destinacijama, ali na nekima je. Primjerice Pariz, let za Pariz je u zračnu luku gotovo 2x udaljeniju od Pariza nego što je slučaj sa druge dvije zračne luke. Ovo pogoduje Ryanairu jer manje plaća troškove leta za tu zračnu luku, a vama preostaje duže putovanje do Pariza.

Ryanair dobiva i poticaje te popuste

Ovo je već nešto o čemu se može detaljnije pisati, ali vjerujemo da vas to ionako nije briga, ali eto da znate kako mnogi gradovi i zračne luke daju podršku Ryanairu jer time što će oni letjeti za taj grad znači i da će mnogo više turista posjetiti tu destinaciju i na obostrano zadovoljstvo ustupaju manje poreze i davanja za Ryanair. Ako vas više zanima o tome pročitajte OVDJE.

Ako sada i dalje želiš na Maldive posjetite Putujmo jeftino i potraži najbolju ponudu.

Za informacije o Maldivima pročitajte sve u grupu o Najboljim destinacijama.

Provjerite cijene hotela na BOOKINGU, najbolji izbor za odmor na Maldivima.

Credits: let, avion by LKovalenko/ 123rf photos

Leave a Reply