Egipat i Tunis – dvije daleke i pristupačne destinacije

Ako tražite daleko i egzotično putovanje onda trebate ovo pročitati. Dvije takve ponajbolje destinacije su Egipat i Tunis. Ne samo da su mjere tamo danas dobre i može se putovati nego su i cijene i više nego pristupačne. Jedan all inclusive hotel tamo košta manje od 40 eura po osobi za noćenje i uključuje svu hranu i piće. Najskuplji dio putovanja je kupnja aviokarte, a ni to više nije problem s obzirom na veliku ponudu lowcost kompanija koje nude letove na ove dvije destinacije.

Pitanje je želite li više posjetiti Egipat ili Tunis i koja je destinacija bolja. Na ovo je teško odgovoriti, ali najbolje bi bilo reći kako ih obje trebate posjetiti pa ako to ne možete napraviti iste godine izaberite jednu za odmor ove godine, a drugu sljedeće.

Cijene putovanja u Tunis i Egipat

  • Aviokarte od 130 do 230 eura ovisno o terminu, zračnoj luci polaska i kompaniji s kojom se leti
  • Hoteli od 25 eura po osobi za noćenje, doručak, 4 zvjezdice ili više
  • Hrana i piće izvan hotela oko 3 eura po obroku po osobi, 9 eura po danu boravka
  • Javni prijevoz – jeftin, par kuna, eur ili dva
  • Izleti, ovisi o izboru izleta, mnogi hoteli nude jednodnevne izlete već od 40 eura

Možemo reći kako je ukupna cijena po osobi oko 400 eura za let, hotel 6 noćenja i svu hranu i piće. S obzirom da su ovo daleke i egzotične destinacije ovo je zaista povoljna cijena. Za prvo putovanje savjetujemo odmor od min 5 noćenja, idealno 6 ili 7. Ako želite više izleta i posjetiti više gradova onda min 9 noćenja.

Najbolje je putovati između listopada i svibnja. Možete i po ljeti naravno, ali su temperature i iznad 40°C. Recimo da su 10 i 11mj te 4 i 5mj odličan izbor.

Razlika između Tunisa i Egipata je velika. Ne samo u veličini i broju stanovnika nego i u kulturi te gastro ponudi te naravno u ostacima povijesti. Prije putovanja na jednu od ovih destinacija savjetujemo da se pripremite i istražite te da sami izaberete koju destinaciju više želite posjetiti. Nama je osobno Egipat bio i ostao draža destinacija.

Ako sada i dalje želiš na Maldive posjetite Putujmo jeftino i potraži najbolju ponudu.

Za informacije o ovim destinacijama pročitajte sve u grupu o Najboljim destinacijama.

Provjerite cijene hotela na BOOKINGU, najbolji izbor za odmor u Egiptu i Tunisu.

Credits. Hurghada, by Ivantagan/ can stock photo

Leave a Reply