Destinacija dana – Beč

Beč  je jedan od onih gradova koje morate posjetiti za života. Bogat kulturom, ima bogatu povijest, neke od najljepših parkova i vrtova u Europi, a poznat je i kao odlično mjesto za ljubitelje hrane i pića. Dolaskom u Beč morate isprobati austrijsku kuhinju, gastro delicije, ali i vidjeti mnogobrojne znamenitosti kao što su muzeji, galerije, palače….Beč je jedno od naših omiljenih odredišta i zato što je zbog blizine sa Hrvatskom odličan izbor za jednodnevni ili dvodnevni odmor. Potražite smještaj ovdje – hoteli u Beču.

Kako jeftino do Beča?

Do Beča možete autom, autobusom, vlakom ili avionom. Iako mnoge turističke agencije nude putovanja autobusom, putovati u vlastitoj organizaciji je isto tako vrlo jeftino. Mnoge kompanije ustupaju svakodnevni prijevoz autobusima već od 250 kuna, a odličan izbor je putovati autom ukoliko 3-4 osobe putuju zajedno i dijele trošak goriva, parkinga i cestarine.

Smještaj u centru Beča?

Osim za Advent ili Novu godinu smještaj u Beču i nije baš nešto skup, zapravo povoljan je ako svoj smještaj rezervirate barem nekoliko tjedana prije samog putovanja. Smještaj u centru Beča u prosjeku iznosi oko 200 kn po osobi za noćenje u hotelu sa 2-3 ili 4 zvjezdice. Za odličan i povoljan smještaj u Beču preporučujemo da rezervirate jedan od ova dva hotela – HOTEL LIECHESTEIN. Cijena noćenja za dvoje iznosi samo 380 kuna.

Što vidjeti u Beču?

  • Schonbrunn zološki vrt
  • Burggarten park
  • dvorac Belvedere
  • Gradski trg
  • Hofburg
  • Karlskirche
  • i mnoge druge znamenitosti

Beč je prepun atrakcija i znamenitosti na svom koraku pa vam neće biti teško pronaći još na desetke drugih znamenitosti koje se isplate posjetiti.

vienna2

Kada putovati?

Grad Beč je poželjna destinacija za putovanja kroz cijelu godinu, ali najljepša putovaja su ona zimi za Advent, krajem ljeta u rujnu ili u proljeće – za Uskrs ili početkom svibnja.

Koliko dana boraviti?

Za potpun doživljaj Beč i uživanje dovoljna su tri dana, iako bi mi rado preporučlili i do 5 dana kako bi stigli posjetiti sve bitne znamenitosti i probati sve specijalitete gastro ponude predivne austrijske kuhinje.

 Booking.com

Leave a Reply