Vodič za trodnevni odmor u Zaragozi, Španjolskoj

Ove godine u proljeće i ljeto posjetite predivnu Zaragozu u Španjolskoj. Odlična destinacija za slikovit i nadasve povoljan odmor. U nastavku slijedi vodič za trodnevni odmor u ovom gradu. Putovanja možete pronaći na stranici Putujmo Jeftino. Cijena letova je već od 29 eura, dok su hoteli oko 50 € po danu boravka.  Odlične hotele jeftino možete rezervirati ovdje – smještaj u Zaragozi..

Zaragoza, poznata i kao Saragossa, je jedan od španjolskih gradova koji možda nije na vrhu popisa popularnih turističkih destinacija, ali nudi bogatu kulturnu baštinu, zadivljujuću arhitekturu i izuzetnu gastronomiju. Smještena između Madrida i Barcelone, Zaragoza je savršena destinacija za trodnevni bijeg.

Credits. Zaragoza spain by LeonidAndronov can stock photo

Dan 1: Otkrijte Historijsko Srce Zaragoze

Započnite vašu avanturu posjetom Bazilici Nuestra Señora del Pilar, jednoj od najvažnijih religijskih građevina u Španjolskoj. Nakon toga, prošećite starim gradom, istražujući rimske ostatke i posjećujući katedralu La Seo. Ručak u jednom od lokalnih restorana trebao bi uključivati tradicionalne zaragoške specijalitete poput “bacalao al ajoarriero”. Popodne provedite uživajući u šetnji uz rijeku Ebro.

Dan 2: Zaragoška Umjetnost i Kultura

Drugog dana, posjetite Palacio de la Aljafería, impresivnu islamsku palaču koja odiše historijom. Ovo remek-djelo mora biti na vašem popisu. Popodne posvetite Muzeju Pablo Gargallo, posvećenom radu poznatog kipara. Večer je savršena za istraživanje zaragoške kulinarske scene, posebice tapasa u poznatom El Tubo kvartu.

Dan 3: Moderna Zaragoza

Treći dan je idealan za posjetu modernijim dijelovima grada. Posjetite impresivni kompleks Expo Zaragoza, gdje se 2008. godine održala Svjetska izložba. Ovdje se nalazi i Pabellón Puente i impresivni Acuario de Zaragoza. Popodne iskoristite za shopping u Calle Alfonso ili za posjetu nekom od modernih umjetničkih galerija. Završite dan u jednom od lokalnih vinarija, kušajući neka od najboljih španjolskih vina.

Akcijske ponude letova pogledajte ovdje – Najjeftinija putovanja u 2024.

INFO – pronađi smještaj za svoje putovanje u 50% cijene, mi predlažemo HOTELS – broj 1 stranica za rezervaciju hotela

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor 2024.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Potražite najjeftiniji smještaj već danas klikom OVDJE.

Leave a Reply