Vodič za odmor na Phuketu

Otok Phuket se nalazi na Tajlandu i slovi kao jedna od 10 najboljih tropskih destinacija za sunčani odmor i ljetovanje.  Phuket je najveći otok Tajlanda i dosta puta je bio najpopularniji otok svijeta po broju turističkih posjeta. Ovo zadnje nas ne čudi s obzirom da su cijene boravka na Phuketu iznimno povoljne te je najskuplji dio putovanja zapravo kupnja avionske karte.

Ako tražite idealno tropsko mjesto za odmor Phuket se ističe kao jedna od najboljih opcija. Za vaše prvo putovanje predlažemo boravak od 10-tak dana. Početak vašeg putovanja kreće kupnjom aviokarte. One koštaju između 390 eura i 500 eura ovisno iz koje zračne luke putujete i za koje termine. U prosjeku iz Hrvatske možete očekivati avionske karte za oko 480 eura po osobi. Uključene pristojbe, takse i obrok za vrijeme leta.

Najbolje vrijeme za putovanje na Phuket je između studenog (novembra) i svibnja (maj). Putovati možete i u lipnju iako bi vrijeme moglo biti nešto lošije. Ne preporučuje se putovanje od srpnja do kraja rujna iako baš tada mnogi putuju. Razlog je lošije vrijeme sa dosta kišnih dana.

Smještaj je sljedeći korak za vaš odmor na Phuketu. Smještaj je kako smo već i rekli, vrlo povoljan i odličan. Iz ovog razloga predlažemo da rezervirate hotel i to baš uz plažu. Donosimo vam i par prijedloga za smještaj. Kliknite na linkove ispod i otvorit ćete stranicu sa opcijom rezerviranja odličnih, a jeftinih hotela na Phuketu.

Nakon kupnje aviokarte i rezervacije smještaja preostaje vam da si isplanirate putovanje. Ono što obavezno trebate vidjeti na Phuketu, a mi rado predlažemo je:

  • Posjetite plažu Kata Noi
  • Posjetite Wat Chalong
  • Patong plaža
  • Pogledajte velikog Budu u Phuketu
  • Shopping i izlasci u gradu Phuket (Phuket town)

Novac koji će vam trebati za putovanje je oko 100 eura po osobi za tjedan dana. Ovo će biti dovoljno da svaki dan imate 3 obroka i dovoljno novca za javni prijevoz. Hrana u restoranima. Ako želite jesti isključivo vani na marketima, štandovima ili u fast foodu onda će i 50 eura biti dovoljno za tjedan dana. Obroci mogu koštati od 1 eura pa do 15-tak eura za obrok u restoranu.

Cijena leta i hotela uz plažu isto tako može varirati, ali računajte da će 800 eura biti sasvim dovoljno za vašu avionsku kartu i odličan hotel uz plažu u trajanju od 7-9 noćenja.

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2022.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

credits. photography ba balaikin/can stock photo

Leave a Reply