Vodič – vikend u Kopenhagenu

Ako ste planirali na odmor u Kopenhagen vjerujemo da će vam ovaj kratki vodič pomoći pri putovanju i planiraju što trebate vidjeti i posjetiti. Donosimo kratki vodič za kako provesti vikend u Kopenhagenu.

Kopenhagen nam je jedan od 10 najljepših gradova Europe i barem nama izgleda kao brat blizanac Amsterdamu po mnogo toga. Ako ste bili u Kopenhagenu ostavite nam komentar koliko vam se grad svidio i što bi preporučili drugima da moraju vidjeti u ovom gradu.  Do Kopenhagena možete već od 159 eura povratno iz Zagreba ili već od 19 eura iz Beča.

Dolazak u Kopenhagen

Dolazak je u zračnu luku odakle imate više vrsta prijevoza do centra i svojeg hotela. Cijena prijevoza taksijem za do 3 osobe je 200 do 250 kuna. Znači 1,2 ili 3 osobe, plaćaju taksi do 250 kuna za prijevoz iz zračne luke do hotela u centru. Za jednu osobu to je relativno velik trošak, ali ako dijelite trošak sa sputnicima onda je to ok. Prijevoz autobusom je samo 40 kuna, a možete i sa metrom što je daleko bolji izbor ako putujete sami ili u dvoje.

Smještaj

Za smještaj u Kopenhagenu preporučujemo da to bude baš smještaj u centru jer nećete trebati koristiti javni prijevoz i sve ćete jednostavno posjetiti kroz ugodne šetnje gradom. Jedan takav odličan i povoljan smještaj je WAKEUP KOPENHAGEN, po osobi 300 kn za noćenje.

VODIČ

Nakon dolaska i odlaska do hotela te ostavljanja prtljage krenite sa istraživanjem grada. Za početak odmah predlažemo da nešto pojedete u obližnjem restoranu, a možete i popit kavu u jednom od mnogobrojnih kafića. Vaš hotel (pogotovo ovaj s linka iznad) je u centru i na korak do svih mjesta za izlaske i razgledavanje. Kopenhagen je opušten grad i vaš pristup istraživanju grada mora i biti opušten i polagan, ne žurite, doživite ovaj grad punim plućima.

Krenite odmah do glavnih atrakcija, predlažemo da posjetite Kip male sirene, dvorac Rosenborg, Nyhavn i zatim park Tivoli. Ovo će biti dovoljno da prođe cijeli dan. Dok ste u Nyhavnu koji je blizu hotela odmah tamo kupite suvenire i sjednite na kavu/pivu te ručak. Najbolje mjesto i za shoppingiranje te romantičnu večeru ako se kasnije želite vratiti.

Sljedeći dan predlažemo da posjetite muzej grad, muzej H.C.Andersena, Katedralu te pomorski muzej. Za ovo će vam trebati cijelo jutro, a zatim ponovno svratiti na ručak, ali ovaj put probajte lokalne specijalitete na uličnim štandovima. Nakon ručka posjetite dvorac Amalienborg te još pokuju crkvu i lokalne mostove i kipove. Kopenhagen je prepun ovakvih znamenitosti, a sve su na 10-tak min pješke jedna od druge.

Kupite Copenhagen card koji će vam dati besplatan ulaz ili ulaz sa popustom u više od 60 znamenitosti. Ako planirate posjetiti dosta toga ovo će biti od velike koristi. Karticu možete kupiti u zračnoj luci, na recepciji hotela ili na mnogim mjestima u gradu. Cijena kartice za 24h iznosi oko 350 kuna po osobi. P.S Uz Copenhagen card besplatno putujete javnim prijevozom.

Credits. Grad Kopenhagen by SPavonePhoto/ 123rf photos

Ako vas zanimaju cijene, dodatne informacije i ostalo javite se u grupu Putujmo zajedno – klikni i pridruži se. Možete pogledati i gotove ponude putovanja i postaviti upit ako tražite ponudu za ovakav odmor.

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Leave a Reply