Valleta, Malta, savršena destinacija

Ako tražite jednu malenu i savršenu destinacija za vaš medeni mjesec ili možda godišnji odmor onda preporučujemo otok Maltu i smještaj u predivnom gradu Valleti.  Iako je u Europi, Malta je posebna država koja se čini unikatnom i putovanjem ovdje osjećat ćete se zaista kao da niste u Europi. Smještaj na Malti potražite ovdje – Hoteli na Malti.

Iako je malen, glavni grad Malte je jedan od najbogatijih i najljepših gradova koji će vas oduševiti svojom poviješću, kulturom i velikim izborom atrakcija.

U Valleti ćete uvijek pronaći nešto za raditi i vidjeti, a očarati će vas i odličan izbor klubova i kafića za noćne izlaske, a isto tako i vrlo bogata gastro ponuda.

Na Malti je vrijeme uvijek super i možete putovati kroz cijelu godinu, ali ako želite kupanje onda putujte od lipnja pa do listopada. Početkom rujna kreću i jeftini letovi za Maltu pa je tako rujan i najbolji izbor za putovanje jer dobivate isto što i u kolovozu, a platiti ćete daleko manje jer su cijene letova i smještaja daleko niže nego u srpnju i kolovozu.

Valleta je drevni grad vrlo bogate povijesti, a još uvijek na svakom koraku u super očuvanom stanju možete vidjeti srednjovjekovne građevine i spomenike iz ratova i iz staroga doba. Gotovo je nezamislivo  posjetiti Maltu, a da ne posjetite Valletu.

Za boravak na Malti svakako preporučujemo da izaberete hotel ili apartman u Valleti odakle vrlo jeftino i brzo možete putovati po cijelom otoku koristeći vrlo povoljan javni prijevoz.

Kada putovati:

Najbolje od lipnja do listopada, ali već od travnja je vrijeme odlično pa tako preporučujemo putovanja između travnja pa sve do kraja listopada.

Koliko dana boraviti:

Za kratki odmor dovoljna su 4 noćenja, ali za upoznavanje otoka i opuštajući odmor na plažama svakako preporučujemo najmanje 6 noćenja.

Informacija više:

Krstarenja MSC-a sa polaskom iz Genove uključuju i stajanje u Malti, pa ako planirate na krstarenje izaberite krstarenje Mediteranom jedne od ponuda kompanije MSC.

Source: Robert Wilson/Malta/123RF

Source: Robert Wilson/Malta/123RF

Leave a Reply