Top znamenitosti Berlina koje morate vidjeti

Jeste li već bili u Berlinu? Ako niste onda je to grad koji morate posjetiti. Predlažemo da pročitate ove savjete i posjetite ove vrhunske znamenitosti koje će vam pružiti dolazak u Berlin. Za avionsku kartu kliknite ovdje – Skyscanner avionske karte, a za jeftin smještaj u Berlinu provjerite cijene ovdje ili klikom na tražilicu ispod.

Source: Maridav/123RF

Source: Maridav/123RF

Branderbuška vrata

Trijumfalna vrata koja su broj jedan atrakcija u Berlinu.  Jedina preostala vrata koja predstavljaju podjelu između Zapadnog i Istočnog  Berlina.

Reichstag

Danas je ovdje sjedište parlamenta u Berlinu. Građena između 1884. i 1894. godine.

Spomenik ubijenim žrtvama u Berlinu

Spomenik u spomen  ubijenim žrtvama Židova u Berlinu nalazi se u blizini Branderburških vrata. Ovaj spomenik se sastoji od sivih kamenih ploča koje su savršeno usklađene. Jedan od najvećih spomenika u Berlinu.

Katedrala u Berlinu

Ako volite crkve i katedrale onda ne smijete propustiti ovu atrakciju. Gradnja je započela davne 1465.  godine, a završena oko 400 godina kasnije. Katedrala je otvrena svaki radni dan od 09.00 do 20.00 sati.

Šuma Grunewald

Ogromna šuma u Berlinu koja broji oko 3000 hektara zelene površine. Kroz šumu teče rijeka Havel, a osim rijeke ovdje se nalazi i nekoliko manjih jezera.

Charlottenburg Palača

Dizajnirana po uzoru na Versailles palaču. Ovo je najpoznatija palača u Berlinu i jedna od glavnih atrakcija.Osim palače odlično je pogledati i njezine slikovite vrtove u baroknom stilu.Booking.com

Leave a Reply