Top destinacija za odmor ove godine – Otkrijte Valenciju: vodič kroz grad umjetnosti, znanosti i festivala

Valencija je svake godine nama osobno u vrhu destinacija koje gledamo za odmor. Razloga je zaista mnogo, ali predivna kultura, povoljne cijene, muzeji i vrhunske plaže su dovoljan razlog. Do Valencije uvijek možete jeftino avionom iz Trsta, ali od sada lagano i avionom iz Zagreba preko Alicante-a. Valencija je ove godine jako poželjna destinacija, a zašto ju posjetiti i što tamo raditi i vidjeti pročitajte u nastavku teksta.

Valencija, treći najveći grad u Španjolskoj, mjesto je gdje se susreću stoljeća povijesti i vrhunska moderna arhitektura. Ovaj vodič će vas provesti kroz najbolje što Valencija nudi. Ako želite na odmor u Valenciju ponude za odmor možete već danas rezervirati jeftino na stranici Najjeftinija putovanja.

Ako trebate taksi iz zračne luke do hotela pogledajte ovdje – transfer zračna luka Valencia. Otvorite link i upišete mjesto Alicante i termin dolaska.

Najbolje vrijeme za posjetiti Valenciju

Najbolje vrijeme za posjet Valenciji je tijekom proljeća ili jeseni, kada su temperature ugodne, a grad živi zbog brojnih festivala i događanja.

Kako doći i gdje odsjesti

Valencija je lako dostupna zračnim i kopnenim putem. Nudi raznovrsne opcije smještaja, od luksuznih hotela do povoljnih hostela i apartmana. Za odličan odmor u dvoje ili obiteljski odmor predlažemo top hotel Sweet hotel Renasa. Cijena po osobi 45 eura za ljetovanje – SWEET HOTEL RENASA. Slobodno i sami pretražite jeftine apartmane i hotele, kreću se cijenom već od 19 eura po osobi za noćenje – smještaj u Valenciji.

Must-See Atrakcije u Valenciji

  • Ciutat de les Arts i les Ciències: Futuristički kompleks umjetnosti i znanosti.
  • Stari Grad (El Carmen): Srce povijesti Valencije s uskim uličicama i tradicionalnim trgovinama.
  • Mercado Central: Jedna od najvećih tržnica u Europi, savršeno mjesto za isprobavanje lokalnih delicija.

Kulinarstvo Valencije

Valencija je domovina Paella Valenciane. Grad nudi izvrsnu gastronomsku scenu, od tradicionalnih tapasa do suvremenih restorana.

Skriveni Dragulji Valencije

  • Jardín del Turia: Pretvorena riječna korita u zelenu oazu, idealna za šetnje i biciklizam.
  • Palau de la Música: Impresivna koncertna dvorana smještena uz Jardín del Turia.
  • Plaže izvan grada: Malo dalje od centra grada, pronađite mirnije plaže poput Playa de Pinedo.

Aktivnosti za Cijelu Obitelj

Valencija je idealna destinacija za obitelji, s atrakcijama poput Oceanogràfica, najvećeg akvarija u Europi, i Bioparca, zoološkog vrta s inovativnim pristupom.

Festivali i Događanja

Valencija je poznata po svojim živopisnim festivalima, poput Las Fallas, gdje se ulice grada pretvaraju u scenu spektakularnih vatrometa, parade i umjetničkih instalacija.

Možete rezervirati online iskustva i aktivnost u Valenciji , popis i cijenik možete pogledati ovdje – REZERVACIJE ZA AKTIVNOSTI U VALENCIJI.

Credits. Valencia by Aleksandrs Tihonovs/ 123rf photos

Možete potražiti još ovakvih vikenda putovanja ovdje – Jeftina vikend putovanja. 

sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2024.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Leave a Reply