Top 10 razloga zašto posjetiti grad Marakeš

Top 10 razloga zašto posjetiti Marakeš u Maroku. Donosimo vam vodič za odmor u Maroku u gradu Marakeš. Jedan od najboljih egzotičnih gradova do kojih gotovo uvijek možete za vrlo nisku cijenu. Putovanja u Marakeš koštaju manje od 200 eura po osobi i to sa uključenim letom, pristojbama i smještajem u trajanju od 5 do 8 dana. Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE.

Posjet Marakešu u Maroku nudi upoznavanje bogate kulture, povijesti i gastronomije. Evo top 10 razloga zašto biste trebali posjetiti ovaj fascinantni grad. Cijene u Marakešu možete provjeriti odmah na ovom linku – Cijene u Marakešu. Hoteli već od 20 €.

Credits. Marrakech by Petra Christen/123RF

Trg Jemaa el-Fna

Živahni trg koji je centar Marakeša. Danju su tu šareni štandovi s voćem, začinima i suvenirima, a noću se pretvara u spektakularno mjesto s uličnim sviračima, trubačima i prodavačima hrane.

Medina Marakeša

Ovo je stara gradska jezgra prepuna uskih ulica, dućana, zanatskih radionica i džamija. Šetajući medinom, doživjet ćete domaću atmosferu i upiti mirise i zvukove ovog povijesnog dijela grada.

Palais Bahia

Palais Bahia je predivna palača iz 19. stoljeća koja predstavlja vrhunac marokanske arhitekture. Prostrani vrtovi, mramorni dvori i prelijepo uređeni prostori oduševljavaju posjetitelje.

Jardin Majorelle

Očaravajući vrt koji je nekad pripadao Yvesu Saint Laurentu. Nudi mir i svjetlosnu harmoniju, te je prepun egzotičnog bilja, fontana, dok su zidovi ukrašeni plavim ukrasima.

Medersa Ben Youssef

Medresa Ben Youssef je stara škola koja datira iz 16. stoljeća i jedno je od remekdjela marokanske arhitekture. Uživajte u složenim mozaicima, drvenim izrezbarenim detaljima i predivnom dvorištu.

Džamija Koutoubia

Impozantna džamija nastala u 12. stoljeću dominantna je značajka grada. Njezin minaret služi kao orijentir i pruža prekrasan panoramski pogled na grad.

Suveniri i tržnice

Marakeš je raj za šopingoholičare. Pravo bogatstvo rukotvorina, tkanina, keramike, začina i tepiha nalazi se na tržnicama poput Souk Semmarine i Souk Al Attarin.

Hammami

Hammami su tradicionalne marokanske kupke i spa centri. Ovdje se možete opustiti i uživati u očaravajućem iskustvu tretmana i masaža koje će vas osvježiti.

Marokanska kuhinja

Uživajte u bogatim okusima marokanske kuhinje. Tagine, couscous, razni začini i slatkiši poput baklave pružit će vam pravi gastronomski užitak.

Pustinjska avantura

Marakeš nije blizu Sahare, ali možete organizirati izlete do pustinje i doživjeti jedinstvenu pustolovinu jahajući devu, spavajući u beduinskim šatorima i promatrajući zalaske sunca na pustinjskim dinama.

Ovo su razlozi koji tek dodiruju bogatstvo iskustava koje Marakeš nudi. Grad je pun kontrasta, boja i autentičnosti, pružajući nezaboravan doživljaj za sve posjetitelje.

Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE.

Posjetite stranicu Jeftina putovanja Hrvatska i pošalji im poruku.

U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor ove godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

 

Leave a Reply