Tenerife – destinacija iz snova

Kako malo putničkih agencija iz Hrvatske nude Tenerife u svojim paketima, a i kada nude cijene su nepovoljne te smo vam odlučili savjetovati kako jeftino putovati na Tenerife i zašto ih morate posjetiti. U nastavku teksta pročitajte kada putovati i ostale korisne informacije.

Tenerifi su otoci vječnog proljeća. Ovi otoci su najpopularnije odredište Kanarskog otočja koje pripada Španjolskoj. Iako su ovi otoci dio Europe tako su daleko od Zagreba da se se putovanje na njih smatra dalekim putovanjem. Let iz Zagreba u prosjeku bi trajao 5h, ali kako nema direktnih letova najbolje je kupiti avionsku kartu iz Venecije odakle famozni Ryanair ustupa izravne letove već od 100-tinjak eura.

Putovanje iz Venecije do Tenerife u izravnom letu s Ryanairom traje nešto više od 4h. Putovanja su od 100 do 150 eura po osobi, a avionske karte se mogu kupiti bilo kada iako zbog niskih cijena i akcija treba uvijek paziti da se karte kupe barem 3mjeseca prije.

credits: Malta by titovstudio/can stock photo

credits: Malta by titovstudio/can stock photo

Ukoliko se odlučite na putovanje svakako posjetite Ryanair službenu stranicu, provjerite cijene i slobodne termine i kupite avionsku kartu. Polazak je iz Venecije. Naravno vaš je osobni trošak putovanje do zračne luke kod Venecije, a na izbor imate vlastito vozilo, bus kompanije Flixbus ili privatni shuttle prijevoz s kompanijom GoOpti Hrvatska.

Kupnja avionske karte s Ryanairom je jednostavna, a plaćanje je karticom online ili paypalom online. Sve što trebate je izabrati datum i termin putovanja i platiti kartu, a zatim na email dobijete račun i potvrdu karte. Nakon toga printajte boarding pass nakon što online preko stranice Ryanair napravite check-in za let. Preporučujemo da uz malu doplatu kupite sjedalo kako vam oni ne bi davali sjedalo jer ponekad će 2 osobe koje putuju zajedno dobit različito sjedalo u avionu.

Prtljaga koja je uvijek besplatna je ruksak ili kofer malih dimenzija od 55x40x20 cm, a za 20  eura po smjeru po osobi dobijete i pravo da nosite veliki kofer.

Putovanje do zračne luke Treviso, Venecija

Zračna luka Treviso je druga zračna luka uz Veneciju iz koje letove ustupa Ryanair. Iz ove zračne luke se najjeftinije putuje na Tenerife. Iz Zagreba autom do zračne luke Treviso možete za 4h ili možete platiti privatni prijevoz direktno Zagreb – zračna luka s kompanijom GoOpti Hrvatska.

Kada i zašto putovati na Tenerife?

Na Tenerife trebate putovati jer su egzotični otoci koji uvijek imaju odlično vrijeme i zato nose naziv otoci vječnog proljeća. Na Tenerifama se možete kupati od svibnja pa sve do studenog. Otok ima zapravo dvije klime i jedna strana otoka ima više temperature i više sunca dok druga strana ima više kiše i nešto niže temperature, ali zato mnogo ljepšu prirodu za razgledavanje.Booking.com

Leave a Reply