Skriveni biseri Istre – Beram i Draguć

Za odmor na Uskrs ili za Praznik rada (ili bilo kada u proljeće) preporučujemo da posjetite Istru i upoznate dva skrivena dragulja ove regije. Beram i Draguć su stara mjesta koja mnogi nikada ne posjete, a trebali bi. Ovo su biseri Istre. Ako želite noćenje u blizini ovih mjesta onda preporučujemo Pazin (uz Beram)  ili Roč (pokraj Draguća) – vidi OVDJE za smještaj.

Beram

Beram je stari povijesni grad Istre i jedan od prvih naseljenih. Osim starih zidina i spomenika trebate ga posjetiti jer je ovdje atmosfera uvijek posebna, pogled je lijep kao i arhitektura. Mnogi dolaze u Beram popit kavu, razgledat znamenitosti, nešto pojest i naravno uživat u pogledu na dolinu Istre. Pravi mali biser koji vrijedi posjetiti.

Credits: Draguć, Croatia by xbrchx/ can stock photo

Draguć

Još jedan biser poput Berama. Draguć je stari grad u kojem se nalaze stare znamenitosti, a tu su i Crkve te drugi spomenici. Ovdje trebate navratiti jer je mjesto posebno i malo tko ga posjeti. Draguć se zaista nalazi u najdubljoj unutrašnjosti Istre te ga je lako promašit, ali ako putujete prema moru potrudite se skrenuti sa rute i posjetiti ovaj gradić usred ničega.

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Leave a Reply