Rim, savršen izbor za putovanje s prijateljima

Podijelite ovaj članak sa prijateljima i pozovite ih na putovanje. Predlažemo jedan city break u Rim u rujnu i listopadu jer tada su putovanja najjeftinija, a vrijeme je i dalje odlično. Rim je super destinacija za putovanje sa prijateljima. Ovo je grad nevjerojatnih ljepota i bogate povijest i kulture. Za najjeftiniji smještaj u Rimu kliknite ovdje – Jeftini smještaj u Rimu.

Putovati u Rim možete avionom iz Trsta za manje od 500 kuna, a do Trsta možete autom iz Zagreba ili Rijeke brzo i jeftino. Putovati do Trsta možete i sa Autotransom za samo 80 kuna. Cijena putovanja na relaciji Zagreb – Rim stajati će vas manje od 100 eura po osobi.

Smještaj je također vrlo povoljan ako ga rezervirate barem 30 dana unaprijed. Predlažemo da kliknite na ovaj link – Cijene u Rimu i pronađete i rezervirate smještaj što prije. Cijena noćenja po osobi za dvokrevetnu sobu stajati će vas manje od 150 kuna i to za boravak u blizini centra.

Rim je super destinacija za upoznavanje jer su više-manje sve znamenitosti vrlo blizu jedna drugoj i ako uzmete hotel u blizini željezničke stanice (Termini) za manje od 20 minuta pješice možete posjetiti ni više ni manje nego 7 od top 10 atrakcija Rima. Udaljenosti atrakcija su gotovo 5minuta pješice jedna od druge, a Rim je grad u kojemu se teško izgubiti.

Ukoliko se i slučajno izgubite istražujući Rim napravili ste još jednu odličnu stvar jer je to grad u kojem se baš i treba izgubiti kako bi se otkrilo više njegovih ljepota, posjetili neke skrivene malene restorane ili popilo kavu u neobičnim kafićima skrivenima u malim ulicama ovog velikog i predivnog grada.

Kada putovati?

Predlažemo da putujete u rujnu i listopadu

Koliko dana?

Predlažemo city break 3-4 dana

Kako do Rima?

Let iz Zagreba za oko 1300 kuna ili let iz Trsta za oko 300 do 500 kn ovisno o datumu putovanja.

Što vidjeti?

A što ne? Teško je opisati sve atrakcije ovoga grada. Jednostavno ga posjetite i prepustite se istraživanju, a prateći ogromne gužve lako ćete pronaći sve atrakcije. Zapamtite, uzmite smještaj u centru i krenite pješice polako u svoju avanturu zvanu putovanje u Rim.

 

credits: Rome by Sborisov/can stock photo

credits: Rome by Sborisov/can stock photo

 

Leave a Reply