Provansa – savršena destinacija za odmor u 2024.

Ove godine predlažemo nezaboravan odmor u Provansi. Ovo je jedna od najljepših regija Europe i u 2024. godini jedna od najtraženijih destinacija za odmor u dvoje u proljeće ili za ljetovanje. Ako želite jeftino putovati predlažemo da pogledate letove odmah na stranici Ryanaira i Wizzaira ili gotove pakete let + hotel na stranici Putujmo Jeftino.

Provansa, regija koja odiše mirisom lavande, bogatom poviješću i umjetnošću, mjesto je koje privlači posjetitelje svojom neospornom ljepotom i jednostavnošću života. Ovo sunčano područje na jugu Francuske idealno je za one koji žude za odmorom punim opuštanja, kulture i gastronomskih užitaka. Prije putovanja savjetujemo da pogledate cijene smještaja – Cijene apartmana i hotela u Provansi.

Top Destinacije za Odmor u Provansi

Avignon

Poznat po Palais des Papes, Avignon je povijesni dragulj koji oduševljava svojom arhitekturom i umjetničkom scenom.

Gordes

Ovaj slikoviti brdski grad nudi zadivljujuće poglede na Provansu i poznat je po svojim kamennim kućama i vrtovima.

Aix-en-Provence

Grad poznat po svojim termalnim izvorima, Aix-en-Provence je savršen spoj umjetnosti, povijesti i vibrantne kulture.

Cassis

Mali ribarski grad Cassis slavan je po impresivnim krečnjačkim stijenama (Calanques) i kristalno čistom moru.

Saint-Rémy-de-Provence

Ovaj šarmantni gradić nadahnuo je mnoge Van Goghove radove i privlači svojim tržnicama, vinogradima i starinskim šarmom.

Kada putovati u Provansu

Najbolje vrijeme za posjet Provansi je proljeće (od travnja do lipnja) kada su temperature ugodne, a krajolik je u punom cvatu. Jesen (od rujna do studenog) također je odlično razdoblje, posebno za ljubitelje vina i gastronomije. Mi smo bili u Provansi u svibnju i vrijeme je bilo idealno.

credits: Avignon francuska provanca by samott can stock photo

Idealno trajanje odmora

Za istinski doživljaj Provanse preporučuje se odmor od najmanje 7 do 10 dana. To vam omogućava dovoljno vremena za istraživanje glavnih atrakcija, uživanje u lokalnoj kuhinji i opuštanje u ovoj idiličnoj regiji. Ukoliko nemate toliko dana i 3-4 dana će biti dovoljno za vidjeti 2-3 mjesta u Provansi.

Letovi do Provanse

Jeftini letovi iz Zadra i Zagreba za Marseille čine Provansu lako dostupnom destinacijom. Nakon dolaska u Marseille, sve je jednostavno i lako za obilaziti, bilo najmom automobila ili javnim prijevozom.

 

Kako putovati kroz Provansu

Javni Prijevoz

Ako preferirate ne voziti, Provansa ima razvijenu mrežu javnog prijevoza koja uključuje vlakove i autobuse.

 • Vlakovi: Vlakovi su odlična opcija za posjet većim gradovima poput Aix-en-Provence, Avignona i Nice. Gare Saint-Charles u Marseilleu glavna je željeznička stanica s brojnim linijama koje povezuju cijelu regiju.
 • Autobusi: Lokalni autobusi dostupni su za putovanje do manjih gradova i sela, iako mogu biti manje frekventni. Provjerite raspored unaprijed kako biste planirali svoje putovanje.

Top 10 Atrakcija u Provansi

 1. Palais des Papes, Avignon
 2. Pont du Gard, Remoulins
 3. Calanques National Park, Cassis
 4. Lavender Fields, Valensole Plateau
 5. Saint-Paul-de-Mausole, Saint-Rémy-de-Provence
 6. Roussillon Ochre Cliffs
 7. Senanque Abbey
 8. MuCEM, Marseille
 9. Aix-en-Provence Markets
 10. Château d’If, Marseille

Savjeti prije odlaska

 • Naučite osnove francuskog jezika; nekoliko osnovnih fraza može uvelike obogatiti vaše iskustvo.
 • Planirajte unaprijed, posebno ako putujete tijekom visoke sezone.
 • Istražite lokalne običaje i tradicije kako biste se bolje uklopili i poštovali lokalnu kulturu.

Ako želite inspiracije za putovanje posjetite grupu ispod. Ponude putovanja su aktivne i odmah možete kupiti pakete putovanja na JEFTINA PUTOVANJA HR.

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

credits: Provance france by emicristea dreamstime

Leave a Reply