Pet savjeta za putovanje bez stresa

Pandemija je pri zalasku i vjerujemo da ste svi već nastrpljivi kako i kada putovati. Stres je grozan i vrijeme je da si na putovanje idete bez ttog prokletog stresa. Evo pet savjeta kako putovati bez stresa. Prije svega zapamtite da putovanje i služi baš kao najbolji lijep protiv stresa i depresije.

Isplanirajte putovanje unaprijed

Nemojte čekati zadnju sekundu i rezervirati putovanje. Ma već danas si planirajte i ovaj mjesec rezervirajte. Poigrajte se malo sa planovima za putovanje. Provedite neko vrijeme detaljno planirajući kamo želite, koliko novca imate, kakvo će tamo vrijeme biti i što tamo želite vidjeti.

Isplanirajte što sve nosite na putovanje i koliko prtljage trebate

Prtljaga se dodatno plaća ako već nije uključena u tip (iznos) aviokarte. Isplanirajte si što mislite nosit, što ćete nosit nazad, odnosno koliko stvari mislite otprilike kupiti i nosit nazad pa si tako maknite dodatni stres i unaprijed složite sve potrebne stvari koje planirate nosit uz sebe. Zapamtite da putovanje s manje prtljage znači i dosta manje brige, a ona vodi do stresa.

Opušteno razmislite što ako…

Nemojte se bojati i nemojte si raditi stres sa pitanjima što ako odgode let, što ako nemam novca, što ako padne kiša, a ja očekujem suho razdoblje. Prvo si isplanirajte sve ono gore pa zatim opušteno razmislite, da li se uopće isplati nervirati oko sitnica? Pa bitno je putovati, nema veze ako bude nepredviđenih situacija, to je normalno u životu.

Jedite zdravo i dignite imunitet

Zdravlje je bitno, a imunitet je trenutno najbitniji i on se ne dobiva preko noći niti ga možete dobit za 2 dana ako pijete tabletu vitamina c. Jednostavno si prije putovanja barem 3-4 tjedna hranite zdravo, unesite zdravije namirnice i po potrebi dodatak za vitamin D i C te obavezno Cink i K2, D3 koji će vas zaštititi i ako dobijete neku vrstu corone (ublažiti simptome), a bitno su i za cijelo zdravlje čovjeka. Ono najbitnije je da prije putovanja 30-tak dana zaista imate nešto udraviju ishranu puno povrća i voća te ribe i zdravih ugljikohidrata, osim što će to dignuti imunitet možda izgubite i 2 kg pa će i odjeća bolje stajati na vama 🙂

Pripremite se na nepredviđeno

Ovo je nešto na što se morate opustiti i prihvatiti to jer su takve stvari ponekad neizbježne. Nema veze ako vlak pobjegne, ako je taksi 4 eura skuplji, ako možda hotel nema lift ili ako je kava 1 euro skuplja nego što ste mislili. Ne isplati se živcirati oko ovoga jer će svaki dodatan stres napraviti putovanje manje ugodnim. Vi putujete kako bi se opustili i pobjegli od svakodnevnog stresa, a ne putujete da bi tražili stres i opteretili se dodatno. Pripremite se da možda neće sve biti idealno i jednostavno recite “jebiga”…. i idemo dalje….

 

Za korisne informacije, vodiče i fotografije pridružite se fejsbuk grupi – najbolje destinacije svijeta.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Izvor: knjiga by stocksnap from Pixabay

Leave a Reply