Otkrijte čari Španjolske: Vodič za nezaboravno putovanje

Španjolska, zemlja bogate povijesti, ukusne gastronomije i prekrasnih plaža, svake godine privlači milijune turista. Ako planirate posjetiti ovu očaravajuću zemlju, evo nekoliko savjeta koji će vaše putovanje učiniti nezaboravnim.

Ma tko ne bi želio na odmor, a pogotovo kada bi mogao posjetiti Španjolsku, jedno od najljepših zemalja na svijetu. Ako ste se odlučiti putovati u Španjolsku nadamo se da će biti koristi od naših savjeta.

Credits. Toledo by wastesoul/ can stock photos

Istražite lokalne restorane

Najbolji restorani često nisu oni s prekrasnim pogledom na trg, već oni gdje lokalci uživaju u obrocima. Ako je jelovnik na španjolskom i nema slika jela, vjerojatno ste pronašli odlično mjesto za objed​

Primijenite pravilo bravasa (naručivanja)

U Španjolskoj postoji pravilo po kojem je kvaliteta restorana najbolje testirati naručivanjem patatas bravas. Ako su dobre, sve ostalo na jelovniku će također biti odlično​

Razumite jezike

Osim španjolskog, u Španjolskoj se govore i drugi jezici poput katalonskog i baskijskog. Učenje nekoliko osnovnih fraza na lokalnom jeziku može biti korisno​

Upoznajte geografsku raznolikost

Španjolska je geografski raznolika zemlja s različitim klimatskim uvjetima. Planirajte svoje putovanje prema regiji koju želite posjetiti, bilo da je to sunčana obala, kulturno bogati gradovi ili prekrasna ruralna područja​. Recimo Bilbao je sasvim različit od Cadiza, isto tako i Barcelona od San Sebastiana.

Istražite manje poznata mjesta

Osim popularnih gradova kao što su Barcelona i Madrid, Španjolska nudi i čarobne manje poznate gradove. Na putu do Seville, svakako posjetite slikovitu Sierra de Aracenu, a ako ste u Barceloni, ne propustite posjetiti Gironu i Tarragonu​

Prilagodite se lokalnom načinu života

Španjolci imaju drugačiji raspored obroka, a večera se često poslužuje kasnije nego što smo navikli. Prilagodite se lokalnim običajima i uživajte u autentičnom iskustvu​

Obucite se po godišnjem dobu, ne po temperaturama

Španjolci se oblače po godišnjem dobu, a vi ako ste turisti možda budete i jedini u majici kratkih rukava na 24°C u listopadu, iako vrijeme je lijepo i možete biti u majici kratkih rukava, uglavnom će to raditi turisti. Lokalno stanovništvo već ulaskom u jesen prelaze na košulje, dukse, pa i jakne.

Pripremite se za jako kasne večere

Običaji su takvi, u Španjolskoj nije ništa čudno vidjeti ekipu kako jede u restoranu iza 22h. Kod nas na moru ste na večeri već iza 18h, ali u Madridu to neće biti tako, večera se poslužuje znatno kasnije, ponegdje i ne prije 21h.

Španjoska je sigurna, ali pripazite na novčanike

Sigurna zemlja, ali prednjaci po broju krađa novčanika i mobitela. Svakako dobro pazite na takve sitnice.

Koristite javni prijevoz

Španjolska ima povoljne metro-e i autobuse, a i jako je jednostavno i brzo tako putovati. Nema potrebe plaćati uber, takse ili uzimati rent-a-car, osim ako ne želite autom proputovati zemlju.

Ovim savjetima ste korak bliže otkrivanju svih čari koje Španjolska nudi. Svaki grad i regija imaju svoju jedinstvenu ponudu, stoga svakako istražite različite dijelove zemlje i uživajte u svakom trenutku svog putovanja.

Credits: Benidorm, Spain by Nito from can stock photo

Posjetite stranicu Jeftina putovanja Hrvatska i pošalji im poruku.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor 2023.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Potražite najjeftiniji smještaj već danas klikom OVDJE

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

Leave a Reply