Najuzbudljivije putovanje u divljinu, top 10 razloga zašto biste trebali posjetiti Keniju

Posjet uzbudljivoj Keniji pruža jedinstvenu priliku za istraživanje divlje prirode, bogate kulture i prekrasnih plaža. U ovom članku vam donosimo top 10 razloga zašto biste trebali posjetiti ovu prekrasnu afričku zemlju. Najuzbudljivije putovanje u divljinu, top 10 razloga zašto biste trebali posjetiti Keniju.

Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE. Cijene u Marakešu možete provjeriti odmah na ovom linku – Cijene u Keniji. Hoteli već od 40 €.

Safari u nacionalnim parkovima i rezervatima

U Keniji se nalaze neke od najpoznatijih safari destinacija na svijetu, poput Masai Mara rezervata. Ondje možete vidjeti mnogobrojne divlje životinje, uključujući lavove, slonove, žirafe i leoparda.

Kilimandžaro i planine Aberdare

Iako Kilimandžaro pripada Tanzaniji, nalazi se uz granicu Kenije i mnogi putuju u Keniju ako žele i na izlet do Kilimandžara. Ukoliko volite planine, ovo je prilika da posjetite čarobne planine Kilimandžaro i Aberdare te uživate u planinskom zraku i prekrasnim panoramama.

Plaže

Na obali Kenije nalaze se nevjerojatno lijepe plaže Indijskog oceana. Mjesto poput Dijanija, Malindija i Watamua imaju bijeli pijesak, tirkizno more i izvrsne mogućnosti za razne vrste zabave uključujući ronjenje.

Nacionalni park Amboseli

Ovaj nacionalni park je posebno poznat po velikom broju slonova i prekrasnom pogledu na Kilimandžaro. Pogled na slonove u kontrastu s planinom u pozadini je zaista nezaboravan.

Bogata kultura i tradicija

Kenija ima etničku i kulturnu raznolikost. Posjet plemenskim zajednicama poput Maasaia omogućit će vam da bolje razumijevanje njihovog načina života, tradicije i umjetnosti.

Nacionalni park Tsavo

Ovo je ogroman nacionalni park koji nudi priliku za divljenje spektakularnim pogledima na savanu i mnoštvo divljih životinja, uključujući slonove, lavove, geparde i nosoroge.

Bogatstvo ptica

Kenija je zaista raj za ljubitelje ptica. Na prostorima Kenije nalazi se preko 1000 vrsta ptica. Nacionalni park Lake Nakuru posebno je poznat po rozim flamingo pticama.

Lokalna gastronomija

Kušajte lokalne delikatese poput ugale (kukuruzna kaša), sukume (mesni umak), chapati (pločice kruha) i ostalih domaćih, autentičnih jela.

Arheološka nalazišta

Na obali Kenije nalazi se Gedi, drevni grad s arheološkim ostacima koji datiraju iz 12. stoljeća. Ovo je fascinantan uvid u bogatu povijest regije.

Avanturističke aktivnosti

Kenija ima mnogobrojne avanturističke aktivnosti kao što su planinarenje, ronjenje, vožnja balonom i paragliding, omogućavajući vam da doživite ovu zemlju na jedinstven i uzbuđujući način.

Credits: Kenya by MargretM/123rf

Kenija je zemlja s nevjerojatnim prirodnim bogstdtvom i raznolikom kulturom koja pruža nezaboravno iskustvo svakom posjetitelju.

Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE.

Posjetite stranicu Jeftina putovanja Hrvatska i pošalji im poruku.

U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor ove godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Leave a Reply