Nacionalni Parkovi Hrvatske koje morate vidjeti

Volite prirodne ljepote i želite savršen izlet i posjet prirodi? Hrvatska ima neke od najljepših nacionalnih parkova u Europi. Pogledajte koji su to nacionalni parkovi. Tražite li i smještaj u blizini NP-a predlažemo da pogledate preko Bookinga  Vikend putovanja jeftino pronađite na Putujmo Jeftino.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.
credits: Photo by Rognar/Plitvice/123rf

credits: Photo by Rognar/Plitvice/123rf

Nacionalni park Plitvička jezera

Najljepša jezera u Europi. Plitvice su pravi mali Raj na Zemlji i jedna od najposjećenijih prirodnih atrakcija na svijetu. Na žalost ulaznica u Plitvice je vrlo skupa i od ove godine iznosi više od 250 kuna po osobi. Do Plitvica možete autom iz Zagreba za oko sat i pol, a toliko vam treba i ako putujete iz Zadra.

Brijuni

Brijuni su otočje uz jugozapadnu obalu Istre i nalaze se odmah uz predivan grad Pulu. Sastoje se od 15 otočića i otoka od kojih su najvećih veliki i mali Brijuni. Do Brijuna možete tako da prvo putujete autom/autobusom do Pule. Putovanje na relaciji Zagreb – Pula traje oko 2,5h. Putujte li iz Splita ili Dubrovnika najbolje je kupiti kartu za let s Croatia Airlinesom jer je povoljnije od goriva i cestarine, a i daleko brži način putovanja.

Kornati

Kornati su najgušća skupina otoka europskog Sredozemlja. Arhipelag Kornati se sastoji od 140 otoka i otočića. Otočje Kornata se prostira od Zadra pa sve do Šibenika. Putujte li iz Zagreba treba vam oko 3,5h do Zadra.

Otok Mljet

Otok Mljet je jedna od najljepših destinacija na Jadranu i istinski raj koji zaista preporučujemo da posjetite što prije. Mljet nosi i naziv “zeleni otok” i proteže se između  Korčule i Dubrovnika.

NP Paklenica

Nacionalni park Paklenica se nalazi u blizini Zadra i jedan je od najpristupačnijih nacionalnih parkova Hrvatske. Zbog predivne prirode i zaštićenih vrsta biljaka i životinja svake je godine i sve posjećenija destinacija.

Nismo zaboravili na Krku, Velebit, Risnjak, alii mnoge druge parkove prirode kao što su Medvednica, Papuk, Biokovo. Savjetujemo da istražite sve top destinacije, parkove prirode i Nacionalne Parkove i da se odlučite za posjet barem jednom od njih.

 

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

Leave a Reply