Mali gradovi Španjolske koje je najbolje posjetiti u jesen

Jesen je odlično vrijeme za posjetiti Španjolsku, posebno manje gradove koji se mogu pohvaliti svojom posebnom, autentičnom atmosferom, bogatom kulturom i predivnim prirodnim krajolicima. U ovom članku vam predstavljamo nekoliko malih španjolskih gradova koje je najbolje posjetiti u jesen i zašto. Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE.

Credits. Ronda by Kasto / andalucia, spain, can stock photos

Ronda

Andaluzijski grad koji je smješten na stijenama iznad klisure i pruža predivne poglede na planine i doline koje ga okružuju. Jesen donosi ugodne temperature za istraživanje Rondinog starog grada, predivnih mostova i povijesnih znamenitosti.

 

Cuenca

Cuenca je poznata po visećim kućama iznad litica,ima predivne panorame i šarmantne uličice. Jesen je idealno vrijeme za šetnje po ovom gradu, uživanje u lokalnoj kuhinji i posjet muzejima.

 

Teruel

Teruel je poznat po svojoj mudéjar arhitekturi i povijesti. Jesen je manje turističko razdoblje, što znači da možete uživati u miru dok istražujete katedralu, toranj i druge znamenitosti.

Credits. Albarracin, spain by memorycatcher/ pixabay

Albarracín

Jedan od aragonskih dragulja, Albarracín je srednjovjekovni grad koji oduzima dah svojim uskim uličicama i očuvanom arhitekturom. Tijekom jeseni ima blagu klimu, idealnu za istraživanje ovog povijesnog grada.

 

Besalú

Katalonski grad koji je poznat po srednjovjekovnom mostu i dobro očuvanoj židovskoj četvrti. U jesen možete uživati u toplim bojama lišća koje okružuje grad.

 

Santillana del Mar

Santillana del Mar je smještena na sjeveru Španjolske, ova srednjovjekovna čarolija poznata je po svojoj dobro očuvanoj arhitekturi. Jesen je savršeno vrijeme za uživanje u lokalnoj kuhinji i šetnje kamenim ulicama.

 

Trujillo

Trujillo krase impresivni dvorci i arhitektura. Jesen je vrijeme kada je u gradu mirnije te imate priliku istražiti njegove povijesne znamenitosti i gastronomske delicije.

 

Buitrago del Lozoya

Srednjovjekovni grad koji je smješten blizu Madrida. Ponudit će vam šarmantnu atmosferu i odlične prilike za istraživanje starih zidina i muzeja. Jesen je ugodna za šetnje i istraživanje prirodnih okolica.

 

Jesen je idealno vrijeme za posjet ovim malim gradovima, jer je turista manje, a samim tim nema gužve, a temperature su ugodne za istraživanje. Osim toga, možete iskusiti lokalne jesenske festivale i kušati sezonske delicije. U ovim gradovima možete uroniti u bogatu španjolsku povijest, kulturu i ljepotu dok uživate u miru i opuštenosti.

Nemojte zaboravit da preko HotelsCombined možete odmah pronaći paket putovanja let + hotel – provjerite to OVDJE.

Posjetite stranicu Jeftina putovanja Hrvatska i pošalji im poruku.

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor 2023.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Potražite najjeftiniji smještaj već danas klikom OVDJE

 

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

Leave a Reply