Maldivi za manje od 40 eura dnevno: Povoljnija opcija od Jadrana, Italije i Španjolske

Tko još ne bi želio odmor na Maldivima, mi osobno ne poznajemo takvu osobu. Što ako vam kažemo kako su Maldivi jeftiniji ove godine za odmor od Hrvatskog Jadrana? Maldivi, sinonim za egzotične bijele plaže i tirkizno more, često se smatraju luksuznom destinacijom izvan dosega prosječnog putnika. Međutim, malo je poznato da ovaj tropski raj može biti iznenađujuće povoljan, čak i u usporedbi s popularnim europskim odredištima poput Jadrana, Italije i Španjolske. Pakete putovanja potražite ovdje – jeftini letovi za Maldive.

Jeftini letovi i povoljni hoteli su dobitna kombinacija!

Najskuplji dio putovanja na Maldive definitivno je aviokarta, ali čak i ovdje postoje mogućnosti za uštedu. Kombiniranjem letova preko niskotarifnih aviokompanija poput Wizzaira, možete znatno smanjiti troškove. Alternativno, FlyDubai i Turkish Airlines redovito nude povoljne letove prema Maldivima, čineći dolazak na ovu destinaciju pristupačnijim nego ikad. Wizzair iz Budimpešte ima letove za Maldive već od 289 eura povratno. FlyDubai iz Beograda i Sarajeva često ima letove za ispod 600 eura po osobi.

credits: Maldives by I.Mikhaylov/123rf

Život na Maldivima: povoljniji nego što mislite

Jednom kada stignete na Maldive, bit ćete iznenađeni koliko je život tamo povoljan. U prosjeku, dnevni troškovi boravka na Maldivima mogu biti manji od 40 eura po osobi. Ova cijena uključuje smještaj, hranu i osnovne aktivnosti, što je znatno niže u usporedbi s cijenama ljetovanja na Jadranu, posebno u destinacijama poput Istarske rivijere gdje hoteli s doručkom i večerom mogu koštati minimalno 70 eura po danu po osobi.

Ako usporedimo cijene u restoranima, gotovo su iste, ali hoteli imaju znatno niže pakete polupansiona ili punog pansiona. Hrana je u marketima isto tako niža nego u marketima u recimo Splitu ili Rovinju.

Primjer troškova: Maldivi vs. Istra

Razmotrimo konkretan primjer: za putovanje na Maldive, uključujući avionsku kartu i sedmodnevni polupansion, prosječna cijena po osobi kreće se od 800 do 1000 eura. Usporedite to s troškovima ljetovanja u Istri, gdje samo za gorivo, parking, cestarinu i smještaj možete lako potrošiti preko 1500 eura po osobi tijekom ljetnih mjeseci.

U Istri je teško pronaći hotel uz plažu da ima pun pansion ispod 400 eura po noćenju za dvoje, što je 200 eura po danu boravka. Na Maldivima u recimo Maafushiju imate 10 hotela koji nude pun pansion za manje od 120 eura za dvoje što je samo 60 eura po osobi dnevno.

Pogledajte ovdje – Jeftina putovanja na Maldive.

Zašto izabrati Maldive?

Dok Maldivi možda zvuče kao destinacija rezervirana samo za one s dubokim džepovima, istina je da ovaj tropski raj može biti iznimno pristupačan. S pravilnim planiranjem i iskorištavanjem povoljnih letova, Maldivi mogu biti vaš sljedeći odmor iz snova – za manje novca nego što biste potrošili na europskoj obali. Ne dopustite da pretpostavke o visokim cijenama odvrate vaše snove o bijegu na bijele pješčane plaže; Maldivi su unutar vašeg dosega.

Dobro, priznajemo da i na Maldivima može biti skupo, ali samo ako to vi tako želite. Dok recimo u Istri je uvijek skupo i ne možete reći, e budem boravio/la u hotelu za 50 eura jer takvog nema. Na Maldivima takvih hotela ima i znate što, nisu uopće loši, imaju 3-4 zvjezdice!

Ako želite usporediti cijene na Maldivima sa Dalmacijom i Istrom najbolje je to napraviti ovdje – Cijene na Maldivima vs cijene u Istri.

Usporedba sa Italijom i Španjolskom!

Maldivi su isto tako povoljnija opcija za odmor i od mnogih mjesta u Italiji i Španjolskoj. Znatno ćete bolje proći sa 1000 eura na Maldivima nego u Barceloni, na Ibizi ili recimo na Capriju ili obali Amalfi.

Novo: otvorena je Facebook grupa za sve koji žele uživo pratiti najnovije informacije o uvjetima putovanja, o cijenama, te informacije o jeftinim letovima. U grupi možete vidjeti i najnovije fotografije sa određenih destinacija, a možete slobodno podijeliti i svoje fotografije, iskustva i znanje koje imate. Pridružite se klikom NA OVAJ LINK i sudjelujte.

credits: travel by dotshock/can stock photo

Leave a Reply