Luzern, najljepši gradić Švicarske

Luzern (Lucerne) se nalazi u Švicarskoj u Kantonu Luzern i slovi kao jedan od najljepših gradića Europe. Luzern je pravi melem za oči i očarati će vas svojom ljepotama, arhitekturom, šetnicama i bogatom kulturom. Kao i ostatak Švicarske i Luzern je skupo mjesto, ali svakako se isplati posjetiti. Možda baš za sljedeće romantično putovanje u dvoje izaberete ovu destinaciju.

Kako najjeftinije do Luzerna?

Luzern možete posjetiti vlako, autom, autobusom ili tako da prvo putujete avionom u Zurich odakle imate direktni vlak ili autobus za Luzern. Putovanje iz Zuricha za Luzern autobusom traje oko 45min i najisplativiji je način za putovanje iz Hrvatske. Povratni let Zagreb – Zurich i zatim autobus za Luzern.

Kada posjetiti Luzern?

Luzern je slikovit gradić u Švicarskoj i poput mnogih drugih mjesta i Luzern je najbolje vidjeti u proljeće ili ljeto. Predlažemo boravak i odmor od 15.4 pa sve do 15.9.2022. Za prvo putovanje predlažemo minimalno 3 dana. Ukoliko planirate vidjeti Zurich predlažemo putovanje na 5-6 dana i zatim da posjetite i Luzern na 2-3 dana.

Za povoljan smještaj u centru predlažemo HOTEL ALPHA ili IBIS HOTEL LUZERN.

 

Zašto putovati u Luzern i što vidjeti?

  • Putujte zbog kulture, povijesti i odlične hane.
  • Luzern ima predivnu šetnicu uz jezero
  • Vrhunski restorani
  • Najstariji drveni most na rijeci Reuss
  • Zbog predivne arhitekture
  • Romantične atmosfere

Luzern je očaravajuće lijep gradić koji će se najviše svidjeti svima koji traže miran i romantičan odmor podno Alpa u srcu Švicarske.

Za boravak u gradu trebate u prosjeku 350 kuna po noćenju za hotel u centru. Ručak i večera po osobi za oko 20 eura po obroku.

Želite posjetiti ovu destinaciju? Provjerite cijene klikom na tražilicu ispod.

Klikni ovdje i provjeri cijene u Luzernu.

Credits. Luzern, Švicarska by projectphoto, can stock photoBooking.com

 

Leave a Reply