Kako putovati Europom na budžetu

Ako zaista želite vidjeti Europu i želite to napraviti što je jeftinije moguće onda pogledajte nekoliko naših savjeta i isprobajte ih. Na žalost boravak u skupim hotelima, letovi sa skupim prijevoznicima i putovanja za praznike jednostavno nisu dio ovog članka jer pišemo o jeftinom putovanju.

Želite li pogledajte najveći online izbor hotela i apartmana preporučujemo da to napravite ovdje -Online hoteli i apartmani po najnižim cijenama. Za jeftina putovanja avionom posjetite Skyscanner, a za jeftina putovanja vlakom provjerite cijene na Rome2 rio odličnoj internet stranici koja će vam povezati destinacije i objasniti vam kako je najjeftinije putovati.

Credits: Photo by Pressmaster/123RF

Credits: Photo by Pressmaster/123RF

Putujte izvan sezone

Možda vam ovo ne zvuči baš privlačno, ali na žalost to je prvo što morate napraviti ako želite putovati jeftino. Ljetovanje krajem rujna je i dalje odlično, a cijene su dvostruko niže od onih u kolovozu i to ne samo za smještaj nego i za avionske karte. Kupanje na Tenerifama u rujnu je isto kao u kolovozu, a iznosi dvostruko manje. Putujte početkom lipnja, krajem rujna ili početkom listopada i putovati ćete na budžetu.

Koristite lowcost prijevoznika

Pogledajte stranice Volotea, Vueling, Ryanair, Monarch ili Easyjet i uvjerite se koliko su njihove usluge jeftinije od onih drugih prijevoznika koji ne spadaju u segment “niskotarifnih” kompanija. Ryanair će vam ponuditi let iz Zadra za Berlin za 40-tak eura dok će Lufthansa tražiti i do 150 eura. Instalirajte aplikaciju za Skyscanner na mobilni telefon i pozabavite se pretragom letova već danas.

Rezervirajte smještaj barem 90 dana unaprijed

Ako koristite Hotelscombined ili Booking onda svakako trebate rezervirati smještaj dosta rano jer će cijene porasti, a i smještaj se lako rasproda. Nemojte očekivati dobre lastminute ponude i na vrijeme si osigurajte smještaj. Uvijek možete kasnije lako otkazati smještaj besplatno ako ste prilikom rezervacije izabrali opciju plati kasnije i besplatno otkazivanje.

Pronađite besplatne atrakcije

Svaki grad ima velik broj besplatnih atrakcija ili onih koje su određenim danima besplatne, a poneke su besplatne za sve mlađe od 26 godina ili za sve koji imaju studentsku iskaznicu i dio su članice EU. Nemojte zaboraviti provjeriti na TripAdvisor forumu o takvim korisnim informacijama.

Koristite fast food i pronađite povoljan restoran

Ponovno savjetujemo korištenje TripAdvisor aplikacije za pronalazak jeftinih (oznaka $) restorana i fast foodova. Google je vaš prijatelj stoga prije putovanja napravite plan za prehanu jer jelo i piće na putovanju ponekad zna stajati i više od avionske karte sa Ryanairom.Booking.com

Leave a Reply