Island, Reykjavik

Reykjavik na Islandu je današnja destinacija dana. Jedna od onih egzotičnih destinacija koju svakako trebate posjetiti. Island je Europska zemlja iako je udaljena od kontinenta gotovo 3h avionom. Recimo od Kopenhagena do Reykjavika let traje gotovo 3 sata. Gotovo trećina svih stanovnika Islanda živi u glavnom gradu Reykjaviku. U Reykjavik uglavnom putuju baš svi turisti. Ovo je glavni grad i najvažnije turističko mjesto na Islandu.

Kako do Islanda?

Do Islanda morate putovati avionom. Cijene letova zapravo nisu visoke, ali su ta putovanja iz Beča ili Budimpešte i iznose oko 50 do 100 eura po osobi za direktni povratni let. Za putovanje zrakoplovom iz Zagreba potrebno je izdvojiti oko 1800 kuna i to s uključenim jednim presjedanjem. Uglavnom su to letovi s Lufthansom na relaciji Zagreb – Reykjavik. Putovanja iz Beograda ili Sarajeva koštaju oko 250 eura po osobi za povratni let s uključenim pristojbama zračnih luka.

Kada posjetiti Island?

Island je najbolje posjetiti po ljeti kada su tamo relativno “normalne” temperature, ali ako vam ne smeta nešto hladnije vrijeme odličan izbor je i putovanje u proljeće. Znači putujte najbolje od lipnja do kraja kolovoza, ali ako ne smeta niža temperatura onda putujete u travnju, svibnju i rujnu. Ako želite vidjeti Auroru Borealis onda trebate putovati između listopada i ožujka.

Gdje boraviti na Islandu?

Na Islandu boravite u glavnom gradu Reykjaviku, a za odličan smještaj predlažemo HOTEL ODINESE, cijena je 450 kuna po osobi za noćenje s doručkom u centru grada. Još jedan odličan hotel je STORM HOTEL, 400 kn po osobi za doručak i odličnu sobu u centru grada.

 

Reykjavik

  • Reykjavik je glavni grad, a stanovnici ovdje uglavnom pričaju engleski jezik pa nećete imati problema sa snalaženjem.
  • Posjetite Parlament, muzej grada Reykjavika, kuću predsjednika, protestantsku crkvu i mnogobrojne spomenike.
  • Reykjavik će vas oduševit kulturom, urednošću i odličnom hranom.

Okolica Reykjavika je odlična za istraživanje. Posjetite gejzire, slapove, predivne zelen šume i malena sela. Za kretanje po otoku najbolje je iznajmiti vozilo. Cijene rent-a-cara nisu visoke.

Cijena odmora na Islandu ipak je skupa i cijene hrane u restoranima su vrlo visoke. Očekujte oko 300 kuna po osobi za jedan ručak u restoranu. Cijene u marketu su isto tako veće za 50% nego one u Beogradu i Zagrebu, ali to je i razlog zato što su ovdje plaće ogromne pa to lokalnom stanovništvu nije problem platiti.

 

Ako želite posjetiti Island preporučujemo da kontaktirate Putovanja hr i zatražite ponudu.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za odmor u 2021.godini
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Credits: Reykjavik by Aviole/123 RF

Leave a Reply