Evo koliko vam je novca potrebno za ljetovanje u Grčkoj

Ljetovanje u Grčkoj je jedno od najpoželjnijih ljetovanja ove godine. Saznali smo koliko će vam trebati novca za jedno ovakvo ljetovanje. Cijena naravno ovisi o tome u kojem mjesecu ljetujete, putujete li avionom i boravite li na skupom ili nešto povoljnijem otoku.

Uzeli smo u obzir da putujete avionom i da boravite u hotelu na otoku srednjeg budžeta. Recimo da ste za ljetovanje izabrali nešto od sljedećeg – Ljetovanje u srpnju u trajanju od 6-10 dana na Kreti, Rodosu, Lefkadi  ili otoku Krfu.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

  • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za proljeće i ljeto 2021.godine.
  • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
  • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

credits. Samos/ Greece by ViacheslavK/123rf

Cijena avionske karte

Cijena avionske karte je između 50 i 100 eura po osobi ako avionsku kartu kupite barem 3-4mj prije samog ljeta. Možete ju kupiti na Skyscanneru vrlo povoljno i jednostavno. Najbolje je potražiti letove s polaskom iz Beča ili Venecije.

Smještaj

Cijena hotela ili boljeg apartmana pokraj plaže za gore spomenute otoke iznosi oko 1500 kuna po osobi za 7 dana boravka u lipnju, odnosno 2000 kn po osobi za boravak u srpnju.

Hrana i piće

Teško je procjeniti iznos na dnevnoj bazi s obzirom da se cijene u restoranima razlikuju, ali ako jedete i pijete na budžetu možemo reći kako za dvije osobe trebate 3000 kn za svu hranu i piće za tjedan dana, odnosno 1500 kuna po osobi (barem jedan obrok dnevno u restoranu + kupovanje namirnica u trgovinama i jela sa uličnih štandova ili iz marketa, pekara itd).

 

Ukupna cijena troška ljetovanja

Let plus smještaj plus hrana će po osobi iznositi između 4000 i 5000 kn, a za taj iznos imate i obrok u restoranu svaku dan, izlazak na piće, doručak i večeru pa i poneku ulaznicu za muzeje i galerije.

Dvije osobe će tako potrošiti za 7 dana ljetovanja na Grčkim otocima oko 8000 do 10 000 kn u prosjeku, ali moguće je i nešto manje potrošiti, ali i puno više…..

Za gotove ponude putovanja savjetujemo da pogledate stranicu Jeftina putovanja hr.

Credits. Zakynthos by Tomas Marek/123rf

Leave a Reply