Evo koliko je novca potrebno za ljetovanje u Francuskoj

Ljetovanje u Francuskoj je među najtraženijim ljetovanjima ove godine. Donosimo ukratko vodič koliko će koštati ovakvo ljetovanje, a izražene cijene su po osobi. Za gotove ponude posjetite Najjeftinija putovanja.

Uzmite u obzir da se cijena uvijek može razlikovat jer to sve ovisi koje mjesto birate za odmor, koliko dana boravite, u kojim restoranima jedete i koliko su skupi hoteli za vaš boravak. Ako pratite naše upute onda su cijene točne i ovoliko će koštati vaš ljetovanje. Podijelite ovo sa svima koje bi moglo zanimati ljetovanje u Francuskoj.

Top mjesta za ljetovanje u Francuskoj su:

 • Marseillle
 • St Tropez
 • Nica
 • Korzika
 • Antibes
 • Biarritz
 • Montpellier
 • Villefranche-sur-mer – fotografija ispod.

Credits: francuska, villefranche by emperorcosar/ by bigstockphoto

 

Cijena avionske karte

Za ljetovanje u Francuskoj najtraženija je Nica, Marseille, Korzika ili cijena Francuska Rivijera. Putovanje avionom u Marseille ili Nicu je najpovoljnije i košta oko 50 do 80 eura po osobi ako aviokartu kupite barem 3mj prije ljeta.

Potražite letove na stranici Ryanaira, Volotea ili Lufthanse (letovi iz Zagreba s Lufthansom). Ukoliko kupujete kartu “lastminute” ona će biti gotovo 50% skuplja. Savjetujemo karte kupiti prije travnja.

Za Korziku je cijena leta oko 250 eura po osobi, a iz Hrvatske su letovi isključivo uz jedno presjedanje. Do St. Tropeza ili drugih manjih mjesta Rivijere ne možete avionom nego prvo do Nice pa zatim rentacar,bus ili vlak.

Cijena smještaja

Cijena hotela ovisi, ali jedan budget hotel ili jedan solidan apartman u centru će u prosjeku iznositi oko 80  eura za dvokrevetnu sobu što je zapravo 40  eura po osobi za noćenje ili 280  eura po osobi za tjedan dana ljetovanja.

Cijena boravka može biti i skuplja, ali ovo su cijene iz Marseillea, Nice ili s Korzike. St. Tropez i druga takva mjesta ponekad će biti do 20 eura skuplja po noćenju.

Za hotele svakako preporučujemo da kliknete na OVAJ LINK i da isključivo rezervirate preko Bookinga kako bi uštedjeli, ali imate i pravo platiti tek pri dolasku i otkazati besplatno smještaj ako to naknadno želite napraviti.

Cijena hrane, pića…

Cijena hrane u Francuskoj za vrijeme ljeta će otprilike biti 30 eura po osobi po danu, a to uključuje da doručak imate u svojem hotelu, ručak u restoranu platite, a navečer da pojedete nešto iz marketa, budget restorana ili da kupite na uličnim štandovima. Za tjedan dana tako vam treba oko 210 eura po osobi za hranu i piće.

Na svu ovu cijenu svakako dodajte još iznos javnog prijevoza, ulaznice za muzeje i suvenire. To sve ovisi o tome koliko suvenira želite kupit, koliko muzeja, dvoraca, galerija itd želite posjetiti, ali iznos od 100 eura je otprilike nešto na što trebate računate.

Ukupan trošak ljetovanje je:

Po osobi oko 100 eura za let, još 280 eura za noćenja u hotelu s doručkom i još 200 eura za hranu.

Iznos koji smo dobili je 580 eura, odnosno 4400 kuna po osobi. Na ovo dodajte još 100 eura ili 750 kuna za suvenire, ulaznice i javni prijevoz. Iznos od 5000 do 5500 kuna po osobi je tako dovoljan za 7 dana ljetovanja na mogim mjestima u Francuskoj.

 

KORISTITE BOOKING.COM?

 • Ova stranica je trenutni najbolji izbor za rezerviranje hotela i apartmana za proljeće i ljeto 2021.godine.
 • Nude besplatno otkazivanje i plaćanje tek pri dolasku što je najbitnije kod ove situacije u svijetu.
 • Rezervirate bezbrižno i otkažite ukoliko se situacija promjeni na gore i odlučite da ne putujete.

Credits. Nice by Alexandrs Kosarevs/ 123rf photos

Leave a Reply