Dvorac Trakošćan – top vikend destinacija

Dvorac Trakošćan – top vikend destinacija. Na putu od Krapine do Varaždina nalazi se predivni dvorac Trakošćan koji je u 2016. godini proglašen jednim od 12 najljepših dvoraca u Europi. Zahvaljujući svojoj blizini sa Varaždinom i Zagrebom ovo se čini kao idealna vikend destinacija. Smještaj potražite klikom ovdje.

Povijest dvorca

Dvorac je prvenstveno bio podignut kao manji burg u sustavu utvrda Zagorske kneževine negdje između 12. i 13. stoljeća, a u vlasništvu je gorfa Draškovića negdje oko 1568. godine u čijem vlasništvu ostaje do Drugog svjetskog rata. Preobrazbu je najviše doživio u 19. stoljeću kada je Juraj Drašković uredio dvorac u romaničkom stilu i pretvorio trvrđavu u rezidencijalni dvorac obitelji.

Ukoliko planirate vikend putovanja preporučujemo da obavezno posjetite dvorac Trakošćan, ali i da izaberete noćenje u hotelu Trakošćan koji je jedan od boljih hotela u Hrvatskoj, nudi vrhunski pogled na dvorac i istoimeno jezero kao i otmjeni restoran. Ovo je odličan izbor za cijelu obitelji, ali i kao vikend odmor za dvoje zaljubljenih. Atmosfera je ovdje idilična, a pogledi oduzimaju dah. Pogledajte video zapis ispod i uvjerite se.

Za najbolji izbor hotela i apartmana kliknite ovdje – Hotel Trakošćan.

Credits. Trakoscan by dbjurin/123rf photography

Credits. Trakoscan by dbjurin/123rf photography

Leave a Reply